Maia Sandu a menţionat că şi-a asumat faţă de cetăţeni angajamentul ferm de a elibera instituţiile publice şi clasa politică de influenţa nefastă a oligarhilor.

„Igor Dodon nu este doar un demagog mincinos, dar şi plagiator. Încă pe 5 octombrie, mi-am asumat în faţa cetăţenilor un angajament ferm, de a elibera instituţiile publice şi clasa politică de influenţa nefastă a oligarhilor. Mii de oameni au semnat acest angajament împreună cu mine, în timpul întâlnirilor electorale. Mai mult, am invitat toţi candidaţii la funcţia de Preşedinte să se alăture contractului social. Dodon de ce nu a făcut-o?”, a declarat candidatul comun al forţelor antioligarhice.

„Îl aşteptăm la sediul PAS să semneze contractul social prezentat pe 5 octombrie şi sprijinit de mii de concetăţeni ai noştri. Mai bine mai târziu decât niciodată”, a adăugat Maia Sandu.

Candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, a semnat un contract social cu cetăţenii Republicii Moldova, în care şi-a asumat obligaţia să respecte o serie de angajamente importante în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova. Acestea includ promovarea bunăstării fiecărui cetăţean ca prioritate naţională, reprezentarea onestă a intereselor tuturor oamenilor şi asigurarea integrităţii instituţiilor publice şi angajaţilor din justiţie.