Maia Sandu spune că, pentru început, va face ordine în instituţiile de drept. „Aşa cum au făcut şi alte ţări, voi începe de la organele de drept. Avem corupţie pentru că nu avem instituţii independente şi puternice. Preşedintele are atribuţii la numirea procurorului general şi voi începe să eliberez instituţiile statului de politic şi oameni corupţi. O să aducem oameni curajoşi, integri şi profesionişti. Aşa cum s-a întâmplat în România, aşa putem să face şi noi”, a specificat preşedintele PAS.

Totodată, Maia Sandu spune că o prioritate din programul pe care-l va implementa este Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Acordul de Asociere este un program de dezvoltare pentru mai mulţi ani înainte. Spre deosebire de guvernarea actuală, eu voi promova reforme autentice. Aşa cum am făcut în educaţie, o să promovez schimbări reale şi noi vom simţi rezultatele”. 

„Preşedintele poate să contribuie la îmbunătăţirea mediului economic, iar lupta împotriva corupţiei este cheia pentru o economie mai bună”, a adăugat Maia Sandu. 

În aceste condiţii, candidatul comun a menţionat că discuţiile cu cetăţenii vor rămâne prioritate. „Promit să vin cu un raport anual pentru a spune ce am reuşit să fac. O să avem discuţii live cu cetăţenii şi voi merge şi în raioanele ţării”, a declarat Maia Sandu.