„RM are mare nevoie de conducători integri şi buni profesionişti, de oameni cinstiţi, doar astfel de oameni vor promova interesele dumneavoastră. Doar că (,) corupţii nu vor să plece de la guvernare, aţi văzut gestul mincinos al lui Plahotniuc, prin care a anunţat că-l retrage din cursă pe Marian Lupu în favoarea candidatului Maia Sandu. Plahotniuc, întotdeauna, ne-a minţit, el îl retrage pe Lupu pentru a-l promova pe Dodon în această funcţie, pentru că ei au făcut întotdeauna o echipă şi vor continua să fure această ţară. Eu nu am nevoie de sprijinul lui, eu am nevoie de sprijinul dumneavoastră, al oamenilor cinstiţi, care îşi doresc ca în această ţară în capul mesei să fie pusă legea. Inamicul meu în această campanie este corupţia. Toţi cei care sunt corupţi, sunt inamicul meu şi inamicul cetăţenilor RM”, a declarat Maia Sandu, în timpul dezbaterilor.

Prezent la dezbatere a fost şi Dorin Chirtoacă, în calitate de reprezentant al candidatului Mihai Ghimpu. Edilul capitalei a încercat să se bage în seamă, anunţând că are acelaşi parcurs şi acelaşi scop – lupta cu fenomenul corupţiei. La rândul său, Maia Sandu i-a adresat o replică acidă, întrebându-l dacă, în cazul în care Ghimpu va ajunge preşedinte, situaţia din ţară va fi gestionată la fel cum e gestionat şi municipiul Chişinău.

„Câţi bani aţi reuşit să economisiţi cu această luptă împotriva corupţiei? Dumneavoastră vreţi să ne spuneţi că dacă Ghimpu câştigă preşedinţia, ţara va arăta la fel ca municipiul Chişinău?”, a întrebat Maia Sandu, adăugând că, în cazul în care va ocupa fotoliul de şef al statului, un şir de organizaţii internaţionale vor investiga furtul din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.