„Am avut un singur obiectiv: am vrut să ştie că nu e totul bine legat de aceste alegeri, sunt tentative de fraudare. Este important ca ei să cunoască asta, pentru că sunt partenerii Moldovei. Le-am povestit despre corupţie, despre faptul că aceasta este cea mai gravă problemă, dar şi despre faptul că actuala guvernare nu se ocupă de lupta cu fenomenul corupţiei – totul s-a transformat, mai degrabă, într-o luptă a clanurilor. Din aceste motive, integrarea europeană îşi pierde susţinătorii. Avem nevoie de ajutor în lupta împotriva corupţiei şi acest lucru este cel mai important pentru noi”, a declarat Maia Sandu.

Candidatul din partea forţelor antioligarhice a precizat că partenerii europeni sunt deschişi să ofere susţinere Republicii Moldova în lupta cu fenomenul corupţiei şi au un cuvânt ferm de spus guvernanţilor, ca aceştia să demareze, într-un final, acest proces.

„Vom începe cu Procuratura Generală. Partenerii europeni pot reaminti Guvernului şi Parlamentului că este necesar să pună în aplicare Legea Procuraturii, care stipulează că preşedintele numeşte procurorul general şi că (,) concursul trebuie să aibă loc în conformitate cu prevederile noii legi. Când vom avea un procuror independent, vom putea vorbi despre începutul luptei împotriva corupţiei”, a precizat preşedinta PAS.

Totodată, Maia Sandu a opinat că nu le va povesti cetăţenilor RM despre orizonturile europene, ci va întreprinde acţiuni concrete, pentru a lupta cu flagelul corupţiei, astfel, doar văzând rezultate reale, cetăţenii vor înţelege, cu adevărat, ce este bine şi ce este rău.

„Nu le voi povesti oamenilor despre o agendă pro-europeană. Eu voi lupta împotriva corupţiei, ca oamenii să poată să trăiască mai bine, pentru că lupta cu acest fenomen poate aduce creşterea salariilor funcţionarilor publici, acelor persoane care lucrează în şcoli, spitale, şi aşa mai departe. Lupta cu fenomenul corupţiei poate crea un mediu favorabil pentru afaceri, dar şi deschiderea locurilor de muncă. Când oamenii vor vedea asta, când vor vedea rezultatele muncii, vor putea alege, mai simplu, ce este bine sau nu pentru ei. Dar discuţiile despre integrare nu vor ajuta. În ţara noastră, există un consens cu privire la lupta împotriva sărăciei şi a corupţiei”, a precizat candidatul unic al forţelor antioligarhice la prezidenţiale.