„Retragerea intempestivă a lui Marian Lupu din cursa prezidenţială reprezintă o diversiune cum nu se mai putea de periculoasă pentru viitorul Republicii Moldova. Acest lucru, în ciuda a ceea că PD şi Plahotniuc au declarat, public, că o susţin pe Maia Sandu, ţinteşte susţinerea, în realitate, a candidatului PSRM, Dodon. Astfel, cresc şansele ca acesta din urmă să obţină mandatul de preşedinte al Republicii Moldova din primul tur al alegerilor care vor avea loc duminică, 30 octombrie”, a declarat Igor Caşu.

„Mai toate sondajele arătau că în turul II numai Maia Sandu poate să-l învingă pe Dodon şi pentru că (,) campania pentru al doilea tur urma să se desfăşoare două săptămâni, oarecum suficiente ca electoratul să se regrupeze şi să fie conştient de alegerea pe care o face deja între doi, nu şapte-opt candidaţi”, a adăugat Caşu.

Istoricul mai spune că Partidul Democrat acţionează disperat, în favoarea candidatului său de rezervă, care reprezintă forţele proruse.

„Acum, prin mişcarea de ieri, PD acţionează disperat pentru candidatul său de rezervă, care reprezintă forţele proruseşti, antiromâneşti şi antioccidentale. Prin urmare, pentru cine nu era clar, PD este un partid iresponsabil, care urmăreşte interesele liderului suprem, dictatorul din umbră al regimului actual, Vladimir Plahotniuc, cu preţul aruncării RM în haos şi beznă”, a explicat Igor Caşu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.