Liderul PD susţine că se retrage în favoarea candidatului proeuropean, Maia Sandu, pentru că „sondajele au arătat că are mai mari şanse să-l învingă pe candidatul prorus Igor Dodon”.

Precizăm că anterior, oligarhul Plahotniuc a declarat că ar vota-o pe Maia Sandu dacă ar accede în turul doi împreună cu Igor Dodon. Maia Sandu a calificat aceste declaraţii drept o încercare a prim-vicepreşedintelui PD de a o compromite.

„Plahotniuc încearcă disperat să mă compromită prin împroşcare cu propria mizerie, dar asta arată doar laşitate şi frică. Lui Plahotniuc îi este frică de faptul că cele trei partide au desemnat un candidat comun. Ştiind că murdăreşte orice atinge, el vine cu ideea că m-ar sprijini în turul II. Crede că aşa îi va creşte şansele lui Dodon să câştige alegerile. Dodon, care i-a demonstrat loialitate de-a lungul timpului, va fi un măscărici, care îi va face jocul”, a declarat atunci candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu.

Liderul PAS a mai spus că Plahotniuc este un mafiot ordinar, locul căruia este la puşcărie. 

„Doar că oamenii sunt mai deştepţi decât îi crede el şi vor şti să aleagă corect. Plahotniuc este doar un mafiot ordinar, care încearcă să o facă pe sofisticatul. Nimic mai mult. Şi locul lui este la puşcărie, nu la conducerea ţării”, a spus Maia Sandu.