„Conducerea Procuraturii Anticorupţie, în cârdăşie cu conducerea CNA, MAI şi a IGP, fiind conştienţi că în Republica Moldova este pe final de desfăşurare campania electorală pentru alegerea preşedintelui ţării, în scopul ridicării imaginii partidelor aflate la guvernare, au organizat o demonstraţie a luptei cu corupţia, reţinând chiar în sala de şedinţe 28 de colaboratori ai poliţiei rutiere pentru luare de mită, pentru fapte, care s-au consumat cu mult timp înainte de reţinerea lor”, a scris Diacov pe pagina sa de Facebook.

Totodată, în opinia fostului procuror al municipiului Chişinău, reţinerile trebuie apreciate drept o implicare ale organelor de drept în acţiuni de publicitate politică din partea puterii.

„Această demonstraţie este o mimare a luptei cu corupţia, trebuie apreciată ca implicare a organelor de drept în PR politic de partea puterii, acţiuni, care au impact de corupere morală a colaboratorilor, care au participat la executarea acestor acţiuni orchestrate cu tentă politică”, a mai precizat Diacov.
 
Precizăm că cei 28 de inspectorii de patrulare reţinuţi de procurorii anticorupţie sunt învinuiţi de corupere pasivă. Operaţiunea de reţinere a avut loc în incinta Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Potrivit materialelor acumulate în cursul urmăririi penale, inspectorii de patrulare ar fi estorcat şi primit de la şoferi între 100 de lei şi 1000 de dolari pentru a nu le întocmi procese verbale pentru un şir de contravenţii - conducere în stare de ebrietate, depăşirea vitezei regulamentare, geamuri fumurii, necuplarea centurii de siguranţă, trecerea la roşu, încălcări în domeniul transportului de pasageri, etc.).