Membrii Platformei de discuţii PAS Educaţional au făcut un apel de mobilizare la vot, adresat colegilor din educaţie, în care menţionează că Maia Sandu este o persoană curajoasă, care a demonstrat că schimbările în educaţie pot fi făcute, chiar dacă, uneori, sunt dureroase şi nepopulare, este o persoană integră, care a pornit lupta cu corupţia în educaţie, pentru că aprecierea după merite a efortului depus să fie pusă în capul mesei.

„Răspundeţi acestui apel. Să demonstrăm că suntem decişi împreună cu Maia Sandu şi, prin educaţie de calitate, să dăm o nouă şansă acestei ţări”, a declarat Iurie Cristea.

Potrivit conferenţiarului universitar Nicolae Roşca, de la Universitatea de Stat din Moldova, ţara se află într-o profundă criză economică, socială şi politică. Potrivit lui, vina pentru degradarea statului şi sărăcia poporului o poartă, exclusiv, clasa politică. „Alegerile preşedintelui din 30 octombrie sunt o nouă şansă pentru Moldova, sunt şansa pentru un nou început, şansa de a înlătura politicienii perverşi de la putere”, a declarat Nicolae Roşca.

Viorica Goraş-Postică, profesoară, spune că poporul a obosit să-i mai aleagă şi să-i creadă pe cei care au minţit ani la rândul, cei care au ajuns în fotoliile de stat şi şi-au asigurat propriul confort. Maia Sandu este cea care spune foarte clar că există şanse să fie învinsă corupţia. „Noi credem că educaţia este salvarea acestui popor”, a declarat Viorica Goraş-Postică.

Membrii Platformei au mai menţionat că Maia Sandu îndeamnă populaţia să se unească pentru un viitor mai bun şi să nu se lase dezbinaţi pe criterii etnice, politice sau religioase.