„Sunt nişte laşi, le este frică. Au arătat o lipsă totală de respect faţă de cetăţeni. Dacă nu vin azi, aici, când sunt doar candidaţi, imaginaţi-vă ce ar face, dacă ar ajunge la Preşedinţie. Dar ei nu au cum să ajungă în această funcţie, pentru că nu respectă oamenii”, a declarat Maia Sandu.

Candidatul unic al forţelor antioligarhice a avut, în schimb, o dezbatere la telefon cu reprezentatul PD, Sergiu Sîrbu. Întrebat de ce Marian Lupu nu a venit la dezbateri, Sîrbu a reiterat poziţia candidatului PD, care a spus, anterior, că va participa doar la o confruntare cu Igor Dodon.

Sergiu Sîrbu s-a înfuriat însă când a auzit întrebările Maiei Sandu.

„De ce dulăii lui Plahotniuc mă atacă pe mine şi nu pe Dodon? Aveţi o înţelegere cu Dodon? Nu vă este ruşine să intimidaţi oamenii şi să-i forţaţi să voteze pentru PD? La întâlnirile din teritoriu am aflat despre foarte multe metode de intimidare. Îi impun pe oameni să fotografieze buletinul de vot, altfel vor avea de suferit, vor fi daţi afară de la lucru”, a menţionat Maia Sandu.

 „Pentru calomnie, injurie, pentru minciunile pe care le tirajaţi, există răspundere. O să răspundeţi în faţa lui Dumnezeu”, a fost replica lui Sîrbu.

„O să numesc un procuror independent şi o să răspundeţi aici, până să răspundeţi şi sus”, a spus Maia Sandu, în replică.

Precizăm că şi Igor Dodon a refuzat până acum să participe la o confruntare directă cu unicul candidat al forţelor antioligarhice.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.