„Tot mai multe speculaţii apar în mass-media, din păcate în cea afiliată PSRM, care trâmibiţează că Dodon în primul tur câştigă, dacă se retrage Ciubaşenco. Poate ar trebui toţi să se retragă, iar unicul candidatul al puterii şi opoziţiei să fie Igor Dodon? Asta nu e corect, asta se numeşte presiune asupra cetăţenilor care ne susţin. De aceea solicit să încetaţi cu speculaţiile, cu privire la faptul că Ciubaşenco se va retrage în ultimul moment în favoarea lui Dodon. Noi participăm în alegeri”,a spus Reato Usatîi în cadrul unei video-adresări pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Usatîi a precizat că în cazul în care Dodon visează ca Ciubaşenco să fie eliminat din acest scrutin, ar putea să o ceară lui Plahotniuc, aşa cum a mai făcut-o şi în 2014, atunci când Partidul Nostru a fost înlăturat pe ultima sută de metri din cursa pentru alegerile parlamentare.
 
„În principiu există posibilitatea de a-l scoate pe Ciubaşenco din alegeri, ca Dodon să rămână singur aşa cum el visează. PSRM se poate adresa la Partidul Democrat al lui Plahotniuc, cu rugămintea de a ne scoate din alegeri, aşa cum a făcut-o în noiembrie 2014”, a declarat Usatîi.