„Avem nevoie de un preşedinte care îşi declară deschis poziţia faţă de această ţară anevoioasă şi acest popor risipit. Lumea trebuie să înţeleagă că nouă ne trebuie o asemenea personalitate ca Maia Sandu, pe care eu o susţin cu mare drag şi mă voi bucura dacă lumea va înţelege că dânsa poartă de grijă acestei ţări şi acestui popor şi o va vota”, a declarat Eugen Doga.

Totodată, compozitorul a dat de înţeles că mai mulţi candidaţi ar trebui să se retragă în favoarea Maiei Sandu.

„Eu înţeleg că cei care şi-au înaintat candidatura trebuie să-şi menţină poziţia. DAR. Suntem în situaţia în care trebuie să alegem o persoană care se manifestă cel mai bine şi aceasta, cred eu, este Maia Sandu, pe care n-o cunosc personal, dar îi cunosc poziţia de grijă pentru viitorul nostru, a poporului, a ţării”, a mai spus Eugen Doga.

„Noi suntem o ţară europeană şi n-aş vrea să schimbăm geografia. Asta pe mine mă deranjează. Acum suntem la răscruce, într-un moment istoric, unde se poate schimba geografia, putem deveni nu ţară europeană, ci ţară balcanică. Geografic, putem să fim o ţară în altă parte a lumii. Cred că azi trebuie să înţelegem cu toţii acest lucru şi să susţinem candidatura Maiei Sandu, care sper că ne va ajuta să ne păstrăm ca popor, ca ţară. Trebuie să ne unim aici, în cadrul acestei ţări şi s-o păstrăm, că ne aruncăm ba la dreapta, ba la stânga. Haideţi să ne unim aici, să fim un popor”, a concluzionat compozitorul Eugen Doga.