Omul de afaceri, de asemenea, precizează că nu doar a descris în detalii cum au fost furaţi banii, ci şi cum ar trebui acumulate dovezile care ar demonstra complicitatea anumitor persoane la aceste acţiuni. Platon mărturiseşte că anterior l-a rugat pe Harunjen să fie sechestrate anumite imobile, dar şi circa 90 de milioane de dolari, bani obţinuţi de Victoriabank din rezervele BNM.

„A trecut mai mult de o lună de când am depus mărturie, fapt care-l demască pe Plahotniuc şi pe gruparea acestuia în organizarea furtului miliardului de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova. Prin exemplul furtului a 130 de milioane de dolari prin intermediul Victoriabank au fost demascate schemele, dar şi organizatorii şi executorii. De asemenea, am prezentat o listă completă a bunurilor cumpărate din sursele sustrase de la BEM. Aceste bunuri sunt formate în proporţie de 38,2% din acţiunile Victoriabank. Am solicitat instanţei să fie audiat Plahotniuc, Candu, Drăguţanu, Politov, Cornel Ghimpu, Filat, Iaralov şi alte persoane care au participat la această crimă sau cunosc informaţii despre ea. Nu doar am relatat cum Victoriabank şi persoanele cu implicare în scandal, cu 7 zile înainte de instituirea administraţiei provizorii, au perfectat un credit interbancar cu BEM, în sumă de 1 miliard 839 de milioane de lei, bani care au fost furaţi din rezervele BNM, ci şi am prezentat în detaliu cum pot fi acumulate dovezile acestor acţiuni. De asemenea, într-o scrisoare deschisă v-am rugat să puneţi sechestru pe bunurile enunţate mai sus, dar şi pe 36 de milioane de dolari obţinuţi de Victoriabank din rezervele BNM în cadrul „tranzacţiilor reversibile”, dar şi diferenţa de 55 de milioane de dolari”, se mai arată în scrisoarea omului de afaceri.

Platon mai spune că Harunjen se descurcă de minune cu ordinele date de Plahotniuc, accentuând faptul că, de fapt, dintr-un organ de drept, Procuratura Generală s-a transformat într-o maşină de tocat destine.

„Încălcând legea sub pretextul luptei cu fenomenul corupţiei, aruncaţi praf nu doar în ochi populaţiei, ci şi în ochii investitorilor străini. În societate s-a format o atmosferă încărcată de frică şi nesiguranţă. Procuratura Republicii Moldova a devenit o maşină de tocat destine. Sadismul şi mizantropia au devenit calităţile principale ale instituţiei pe care o conduceţi. Înţeleg că anume de o asemenea Procuratură are nevoie Plahotniuc, anume aşa încearcă el să menţină puterea: prin frică şi presiune. Şi dumneavoastră, domnule procuror general interimar, vă descurcaţi de minune cu indicaţiile date de Plahotniuc”, a mărturisit Platon.

„De toţi predecesorii dumneavoastră care au ocupat funcţia de procuror general, Plahotniuc s-a folosit, s-a şters şi i-a aruncat la gunoi. Unde sunt ei acum? Au fost daţi uitării? Acelaşi destin vă aşteaptă şi pe dvs., domnule Harunjen. Şi ce va rămâne într-un final? Dispreţul poporului şi o trenă lungă formată din crime, care vă vor urmări până la sfârşitul vieţii”, a conchis în scrisoarea sa Platon.