„Cred că Maia Sandu este candidatul care trebuie să câştige. Ea este un pol în jurul căruia trebuie de gravitat, pentru că ea este o şansă de a sparge acest sistem. Cred că în turul doi vor ajunge Maia Sandu şi Igor Dodon, însă Dodon va pierde, întrucât nu a câştigat niciodată alegeri”, a declarat Alaiba în cadrul emisiunii Alb&Negru, la Unimedia.

Analizând programul electoral al lui Igor Dodon, Dumitru Alaiba a accentuat faptul că acest candidat instigă la ură, fiind un proiect finanţat din exterior, care doar va contribui la susţinerea situaţie actuale.

„Dodon invită deschis la ură, asta în afara faptului că este o persoană cu implicare la anumite scheme, este un proiect politic, care este finanţat din exterior, fie din Rusia sau din miliardul furat. Este un pericol care, pur şi simplu, va contribui la susţinerea situaţiei actuale. El a reuşit să ofenseze ucraineni, români, cei care au simpatii faţă de UE sau SUA, nemaivorbind de apucăturile lui homofobe, care sunt o ruşine pentru un politician în secolul XXI”, a opiniat fostul consilier guvernamental.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.