Candidatul Partidului „Dreapta” spune că va cere investigarea internaţională a furtului miliardului şi confiscarea extinsă a averilor de la cei care l-au furat. Totodată, Guţu afirmă că va promova amendarea legislaţiei financiar-bancare pentru a interzice deţinerea de acţiuni în băncile din Republica Moldova de către firme înregistrate în zone off-shore.
 
„Voi insista asupra modificării legislaţiei pentru a aduce procurori şi judecători din România, de la DNA. Doar atunci vom putea judeca marii corupţi, demnitari de rang înalt, şi le vom confisca averile până la rudele de gradul trei, aşa cum se procedează în România”, a spus Ana Guţu.

În programul candidatului Partidului „Dreapta” se regăseşte înaintarea Legii Lustraţiei în parlament. „Lustraţia va viza şi demnitarii de stat care se fac vinovaţi de hoţii şi furturi în perioada celor 25 de ani de independenţă ai RM. Hoţii şi bandiţii trebuie să stea la puşcărie”, a declarat candidatul la prezidenţiale

Ana Guţu mai spune că va contribui la crearea cât mai urgentă a Fondului Unirii cu cel puţin 10 miliarde de euro pentru următorii trei ani, din care să fie plătite pensii şi salarii la nivelul celor din România, să fie construite drumuri europene ca în România, să fie reconstruite şcoli, grădiniţe şi spitale.