„Sunt întreprinse noi atacuri de holdingurile lui Plahotniuc, dar şi de la întreaga lui grupare - procurorii, poliţiştii. Ei au revenit la istoria lui Gorbunţov. Este o situaţie clară. Toţi ştiu de zecile de dosare, dar ele sunt moarte. Ei au încercat acum să arate o anchetă majoră. Cavcaliuc se fotografiază la Londra, pe teritoriul Ambasadei RM, împreună cu Gorbunţov”, a declarat Renato Usatîi.

„Dacă până acum Gorbunţov era duşmanul lui Plahotniuc, acum a devenit prietenul lui. Îmi este greaţă de acest interviu al lui Balacci. Dintr-o parte, stă domnul Gorbunţov şi din cealaltă parte stă o mică hienă. Gorbunţov a ajuns în Republica Moldova după ce nu mai putea continua toată afacerea criminală de care s-a ocupat în Rusia. În Moldova, a primit susţinerea lui Voronin şi a lui Plahotniuc. Pe timpul lui Voronin, Gorbunţov era însoţit de angajaţii Serviciului Pază. Deloc rău pentru un escroc al cărui nume este cunoscut de toate instituţiile lumii. Era certat de Publika şi Prime când nu era în relaţii bune şi nu mai colaborau. Atunci, era bancherul negru, raider, iar acum a devenit, din nou, domnul Gorbunţov. Am impresia că, pentru toate declaraţiile despre mine, Plahotniuc i-a promis funcţia de vicepreşedinte al Băncii Naţionale. Altfel, nu pot să explic asta. El laudă structurile de forţă că lucrează. Ce circ ieftin! Eu înţeleg că Plahotniuc se gândeşte cum să mă distrugă în toate modurile posibile, dar chiar să faci parteneriat cu bandit şi escroc?”, a adăugat Usatîi.

Totodată, primarul de Bălţi spune că procurorii şi anchetatorii moldoveni au plecat la Londra pentru a-l interoga pe Gherman Gorbunţov, cel care a fost dat în căutare internaţională de autorităţile din Republica Moldova.

„Cavcaliuc şi Gorbunţov sunt doi bandiţi, doar că unul este cu epoleţi, iar altul a jefuit oamenii din Rusia şi Moldova. Am o întrebare către Cavcaliuc şi către cei, care au plecat cu el: Voi măcar înţelegeţi cu cine aţi vorbit? Voi nu aţi vorbit cu un simplu escroc, ci, aţi vorbit cu un om, pe care tot voi l-aţi dat în căutare internaţională. De ce procurorii nu au cerut arestul lui? Gorbunţov trebuie arestat, în orice colţ al lumii s-ar afla. El nu trebuie interogat, ci arestat. Procurorii de la Chişinău au plecat să ia mărturii de la cel care este în căutare internaţională. Pur şi simplu nişte idioţi. Plahotniuc i-a acoperit toate dosarele, dar, cu siguranţă, el este în căutare internaţională”, a explicat Renato Usatîi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.