Maia Sandu le-a promis tinerilor că, dacă va ajunge preşedintele ţării, va acorda o importanţă deosebită sistemului educaţional prin majorări de salarii şi modernizarea instituţiilor de învăţământ la toate nivelurile.

„Eu înţeleg bine că atâta timp cât salariile în educaţie sunt mici, atâta timp nu vom putea reţine în educaţie profesori buni şi nu vom putea atrage în educaţie suficienţi tineri cu potenţial. Statul trebuie să-şi asume această responsabilitate astăzi, pentru că dacă nu, atunci vom ajunge într-o situaţie în care nu vom avea profesori. Astăzi trebuie să se schimbe lucrurile, astăzi trebuie să se transmită un mesaj clar că salariile în educaţie se schimbă. Asta e o promisiune pe care o fac şi o fac cu toată responsabilitatea”, a declarat în cadrul întrunirii Maia Sandu.

Totodată, liderul PPDA, Andrei Năstase, le-a spus studenţilor că o susţine pe Maia Sandu la prezidenţiale şi crede că împreună vor putea schimba lucrurile în Republica Moldova.

„Iniţiativele trebuie să fie pârghia preşedintelui în toate domeniile: social, economie, educaţie, medicină. Toate eforturile noastre sunt orientate din a face din Republica Moldova o ţară în care ai vrea să trăieşti, o ţară în care să te simţi om. Avem nevoie de încă un pas cu demnitate şi adevăr, iată aveţi şi PAS-ul aveţi şi Demnitatea şi Adevărul aşa că împreună putem face o forţă puternică”, a spus liderul mişcării protestatare, Andrei Năstase.

Studenţii prezenţi la întrunire spun că au încredere în Maia Sandu şi că o vor susţine în demersurile sale.

Întâlnirile dintre Maia Sandu, Andrei Năstase şi cetăţeni vor continua şi în zilele următoare. Maia Sandu a fost desemnată drept candidat comun al PAS, PPDA şi PLDM la prezidenţiale, decizie salutată şi de preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care a spus că sprijină pe deplin decizia celor trei partide de centru-dreapta. În acelaşi mesaj, oficialul european îşi exprimă respectul pentru liderul PPDA, Andrei Năstase, şi pentru decizia acestuia de a se retrage din cursă. Preşedintele PPE susţine că, astfel, Năstase a demonstrat că interesele ţării sunt mai presus decât ambiţiile politice. În acelaşi timp, Daul l-a îndemnat şi pe Iurie Leancă să facă acelaşi lucru, fostul premier a declarat însă pe o reţea de socializare că NU se va retrage din cursa electorală.