Acolo, liderul mişcării protestatare a anunţat că PPDA a decis să o susţină pe Maia Sandu drept candidat unic al forţelor antioligarhice la alegerile prezidenţiale.

„Am decis cu Platforma Demnitate şi Adevăr ca în acest scrutin este mai bine pentru ţară, mai bine pentru copiii noştri ca alături de noi să fie un partener de încredere. Acest partener este PAS. Este format din oameni ca şi noi. Nimeni nu ne-a influenţat această decizie, niciun interes ascuns, doar interesul ţării, dragostea de ţară. Era absolut firesc să luăm această decizie”, a declarat liderul PPDA.

„Colegii de la Platforma DA şi Andrei Năstase deja au demonstrat că sunt altfel de politicieni. Oameni apreciază enorm gestul pe care l-aţi făcut. Peste tot oamenii îşi doresc acelaşi lucru: să răsturnăm acest sistem oligarhic, să pornim adevărata luptă împotriva corupţiei. Să-l punem pe şeful corupţiei la închisoare în următoarele câteva luni şi să începem să construim o societate şi o ţară în care instituţiile funcţionează în interesul cetăţenilor. Vorbeam despre coordonatorul corupţilor, cel care a subordonat instituţiile statului, iar numele lui este Plahotniuc pentru cei care nu înţeleg din prima. Suntem tare supăraţi pe corupţi şi vom începe curăţarea acestui sistem pentru că din cauza lor nu avem locuri de muncă”, a adăugat Maia Sandu.

Liderii PPDA şi PAS au adăugat că următorul obiectiv după scrutinul prezidenţial sunt alegerile parlamentare anticipate şi eliberarea Legislativului de sub jugul lui Plahotniuc.

„Parlamentul azi îl reprezintă pe Plahotniuc, nu pe popor. Azi controlează un Parlament prin corupere, prin mizeria pe care o emană. De aceea avem obligaţia ca după ce câştigăm prezidenţialele, să ne eliberăm de acest criminal. Până nu-l duc la puşcărie nu scapă acest cretin şi acest criminal. Nu contează de pe ce post voi face acest lucru, dar împreună cu toţi îl vom face să plătească pentru toate crimele sale”, a declarat liderul PPDA.

„După prezidenţiale vin alegerile parlamentare. Trebuie să consolidăm cele două partide şi să venim să preluăm puterea în Parlament, astfel încât să putem face transformarea mai repede. Până atunci trebuie să facem tot posibilul ca să nu pierdem lupta pentru preşedinţie”, a spus Maia Sandu.

Precizăm că Platforma DA i-a solicitat Maiei Sandu să-şi asume principalele puncte din programul electoral al lui Andrei Năstase. Printre acestea sunt insistarea pe desfăşurarea unei anchete internaţionale privind jaful miliardului,  neadmiterea restituirii de către cetăţeni a banilor furaţi de la bănci, desemnarea unui procuror independent, înaintarea unor iniţiative legislative privind reformarea justiţiei şi combaterea corupţiei, etc.