„Nu cred că în Republica Moldova există vreun procuror care ar emite mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc. Toate materialele pe care le deţin vor ajunge la Procuratura Generală, dar nu la cea din Moldova, ci din alte state. Acum Plahotniuc se află pe vârful Olimpului criminal din Republica Moldova”, a spus Usatîi într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Partidului Nostru deschide nişte paranteze şi relatează modul în care Vladimir Plahotniuc a reuşit, prin intimidare, să numească în 2009 procurorul general. Usatîi declară că oligarhul nu putea obţine majoritatea voturilor pentru a fi ales Zubco, întrucât câţiva deputaţi se împotriveau. În aceste circumstanţe, prim-vicepreşedintele PD a apelat la ajutorul aşa-zisului hoţ în lege Grigore Karamalak, alias „Bulgaru”, care a determinat respectivii deputaţi să voteze candidatul oligarhului. În scurt timp, Zubco a devenit procuror general, explică primarul de Bălţi.

„În 2009, când era prima Alianţă pentru Integrare Europeană, era o situaţie în care Plahotniuc nu-şi putea alege procurorul general. Se zvonea că această funcţie o deţinea Serafim Urechean şi i-a vândut-o cu bani buni lui Plahotniuc. Păi, totul e adevărat. Important este altceva, de vândut i-a vândut-o, dar Plahotniuc nu putea obţine majoritatea voturilor pentru susţinerea candidatului lui Zubco la funcţia de procuror general. El m-a rugat să vorbesc cu Karamalak că 3-4 deputaţi de la Urechean nu vor să-l voteze pe Zubco, iar pentru că Karamalak îi cunoştea bine, acesta urma să vorbească cu ei. La întâlnirea care a durat patru ore, Plahotniuc stătea în faţa lui Karamalak, promiţându-i afacerile cu cereale, dar şi multe altele”, a relatat Usatîi.

Totodată, primarul de Bălţi a spus că materialele care vor fi publicate nu vor avea legătură cu familia sau viaţa privată a oligarhului, dar atenţionează că Plahotniuc ar putea recurge la răfuială fizică pentru a nu fi divulgate anumite informaţii.

„Sunt lucruri legate de femei, familie, alte chestii personale, dar nu are importanţă ce bonusuri îmi vor reveni, niciodată nu voi depăşi o anumită limită. Dar acest nemernic nu are nimic sfânt, v-am promis un film şi el va fi. V-am promis că voi distruge regimul lui Plahotniuc şi o voi face. Plahotniuc va recurge şi la răfuială fizică pentru că, atâta timp cât exist, el nu va putea fi stăpânul Moldovei”, conchis Usatîi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.