Este Declaraţia Biroului Politic Permanent al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”. Formaţiunea afirmă că sondajele nu iau în considerare opţiunile electorale ale circa unui milion de cetăţeni plecaţi la muncă peste hotare. 

„Pe lângă riscul vicierii rezultatelor chestionării celor 1000 - 1500 de cetăţeni din ţară, inclusiv prin linşaj mediatic şi răspândirea unor materiale denigratoare cu scopul de a influenţa rezultatul studiului, sondajele nu iau în considerare opţiunile electorale ale circa unui milion de cetăţeni plecaţi la muncă peste hotare. Acestea lasă loc de interpretare prin numărul ridicat de indecişi şi prezintă doar o imagine de moment, fără a ţine cont de dinamica campaniei electorale şi capacitatea concurenţilor de a-i face faţă”, se spune în declaraţie.

Reprezentanţii PPDA spun că amânarea deciziei de desemnare a candidatului unic este păguboasă şi îndeamnă PAS să ia o decizie până joi.

„Cu regret constatăm că partenerii noştri au respins mecanismele suplimentare de identificare a candidatului unic, propuse de Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”. În prezent am ajuns în situaţia în care amânarea deciziei de desemnare a candidatului unic este păguboasă şi pune în pericol nu doar eficienţa campaniei electorale a acestuia, dar şi şansa ţării la schimbarea mult aşteptată de cetăţeni”, se arată în declaraţia Platformei DA.

În situaţia în care partenerul de dialog nu consimte asupra acestei formule, pentru a nu admite accederea în turul doi a candidatului puterii oligarhice, Andrei Năstase îşi reiterează disponibilitatea de a susţine campania electorală a candidatului desemnat de PAS.

Precizăm că Platforma Demnitate şi Adevăr a oferit Partidului „Acţiune şi Solidaritate” un termen-limită până pe 13 octombrie, ora 14:00, pentru a-şi anunţa decizia cu privire la oferta propusă: desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic al forţelor antioligarhice, PAS revenindu-i dreptul de a propune candidatul pentru funcţia de prim-ministru.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.