Omul de afaceri îndeamnă cetăţenii să se mobilizeze după ce Platforma DA şi PAS vor anunţa candidatul unic pentru funcţia de preşedinte al RM.

„Să nu fim naivi…La Chişinău e atmosferă de fatalism, alegerile prezidenţiale (dacă vor avea loc!) vor fi câştigate de candidatul Kremlinului, agreat de Plahotniuc – Igor Dodon. Ambasadorii „ţărilor partenere” s-au resemnat şi ei. Se calculează doar scenarii în care umilinţa să fie cât mai mică. Cică, Dodon va fi izolat la preşedinţie, fără partid, instrumente şi adepţi, iar ortacii lui vor trece la solda PD. Totul va rămâne cum a fost. Greşit! Dodon este un proiect nici măcar al Rusiei, ci al Kremlinului personal. Este născut în laboratoarele GRU. Nu că ar fi o noutate acest fenomen pentru Republica Moldova. Aşa procedează şi alte state în ţările de la linia de demarcare geostrategică, implică serviciile speciale. Doar că unele o fac mai voalat, prin misiuni diplomatice, ONG-uri”, a declarat Ion Sturza.

„Igor Dodon este la ordin ca la armată. Шаг в лево, шаг в право – расстрел! Zilnic primeşte nu numai sacul cu bani, dar şi instrucţiuni precise. În ultimul timp relaţiile Rusiei cu lumea civilizată s-au înrăutăţit foarte mult. Se vorbeşte şi despre un posibil conflict armat. Ceva mai rău ca în timpul războiului rece. Investigaţiile cu Boeing-ul doborât în Donbas, masacrul din Alep, spionajul cibernetic, intervenţia în alegerile din SUA. Va fi Moldova o excepţie?! Bineînţeles că nu!”, a adăugat fostul premier.

În aceste condiţii, candidatul unic al forţelor antioligarhice este unica şansă pentru Moldova, a accentuat Sturza.

"Anticipez o intervenţie brutală. Nu că Moldova ar conta pentru ruşi. Contează replica dată americanilor şi românilor în Moldova... Abia acum vom vedea ce înseamnă geostrategie, iar moldovenii – ce înseamnă să fii prieten cu Putin sau cu Nuland. Dodon va fi linia de atac. Personal, nu mă tem de Dodon, l-aş dispersa în atomi... Dar cine mai e gata să o facă? Dintre candidaţi? Unica soluţie rămâne candidatul unic, care va avea o misiune foarte grea – lupta concomitentă cu oligarhia şi Dodon”, a conchis Ion Sturza.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.