În octombrie 2013, Bătereanu era reţinut în flagrant de către CNA cu 15500 de euro, bani pe care-i solicitase de la o tânără, Cristina Popa, pentru a-i aranja, cu funcţionari de la Primărie, eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru un loc de agrement, „Terasa pe apă”. Deşi Bătereanu declara în presă că este victima unui dosar la comandă, în realitate, el şi-a recunoscut integral vina. Conform sentinţei emise de către magistrata Angela Catană de la Judecătoria sect. Centru pe 11 iunie 2014, Bătereanu a fost judecat în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei. Ţinând cont de acest lucru, magistrata i-a aplicat o amendă de 1000 unităţi convenţionale (u. c.), echivalentul a 20 de mii de lei.

Acum, dosarul este examinat la Curtea de Apel (CA) Chişinău. Ultima şedinţă a fost pe 30 octombrie 2014, următoarea fiind programată pentru luna decembrie.

Nu este pentru prima dată când lideri ai PDM apar lângă inculpaţi. În septembrie, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele formaţiunii a apărut în mai multe fotografii alături de inculpatul Constantin Ţuţu, judecat într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Orhei pe faptul omorului lui Alexei Veretco, în Codrii Orheiului. Familia victimei susţine că acel dosar este tergiversat.