„Ceea ce s-a întâmplat în Parlament, când unii oameni n-au reuşit să ajungă la şedinţa Parlamentului este o lipsă de respect faţă de oameni. Când unii parlamentari au treburi mai serioase în altă parte, decât să vină să asculte un potenţial prim-ministru. Îl votau, nu-l votau, deja e altă întrebare. A existat un regizor şi e clar pentru toată lumea că acest regizor este Partidul Democrat. Această tactică nu este bună, ea doar supără în continuare oamenii. Dacă pe politicieni nu-i interesează ce spun oamenii despre ei, mi se pare o strategie suicidală. Poţi să faci abstracţie de alegători, dar nu în halul în care se face acum”, a menţionat Maia Sandu.

În context, fostul ministru al Educaţie a spus: „PD trage nişte sfori. Urmează să vedem. A reuşit să mai rupă de la comunişti nişte voturi, mai multe fracţiuni par a fi bine ca să voteze, dar eu nu văd ce a făcut bun acest om pentru ţară, ca noi să-l acceptăm, să-i dăm o şansă să fie prim-ministru. Cei care au să voteze îşi îngroapă partidul”.

În aceeaşi ordine de idei, Maia Sandu a afirmat că în Republica Moldova, politica se face noaptea.

„Vedem şi după cum se acţionează, cu ce mijloace se face politică. Că se face politică noaptea. Anumiţi jucători politici nu au curajul să iasă la lumină, să discute la emisiuni, aşa cum discutăm noi. Să le vorbească oamenilor de la ecrane. Folosesc diferite lucruri murdare, inclusiv atacuri. Asta ar fi lupta politică: vii şi discutăm faţă în faţă. Ei lucrează cu altfel de instrumente: dosare, bani. Mă întreb cu ce au fost motivaţi cei care nu au venit la şedinţa Parlamentului, că nu poate nimeni să creadă că au probleme mai importante de rezolvat. Nu sunt la lumină aceste instrumente”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că şedinţa specială a Parlamentului în care urma să fie votat Guvernul Sturza a fost închisă din lipsă de cvorum, iar tentativa de învestire a cabinetului de miniştri a fost declarată eşuată.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.