„Făptaşii scenariului pe care l-am văzut pus azi în aplicare în Parlament şi-au arătat deplinul dispreţ, îndeosebi faţă de oamenii care i-au ales şi faţă de Republica Moldova”, a declarat fostul ministru al Educaţiei.

„Tertipul la care s-a recurs se înscrie în „terapia de şoc” îndreptată, după cum se vede, împotriva tuturor cetăţenilor care îşi doresc să trăiască într-un stat eliberat de corupţie şi care vor să mai aibă o şansă de viitor aici, acasă”, a mai spus Maia Sandu, referindu-se la „terapia de şoc” pentru Moldova, promisă de oligarhul Vladimir Plahotniuc atunci când a anunţat că revine în politică.

Precizăm că şedinţa de astăzi a Parlamentului, unde urma să fie dezbătut programul de guvernare al cabinetului Ion Sturza, a fost închisă din lipsă de cvorum, prima tentativă de învestire a Guvernului fiind considerată eşuată.

De la şedinţă au lipsit toţi deputaţii fracţiunii PSRM, cei din PCRM, care au şi anunţat din start că nu vor participa la şedinţă. Nici cei 14 transfugi din PCRM nu s-au prezentat la şedinţă.

Deputaţii PD, PL, PLDM şi grupul Leancă ar fi asigurat însă cvorumul în Parlament, dacă nu lipseau nouă deputaţi din PL şi PD.

Este vorba despre Artur Gutium, Alina Zotea şi Iurie Dîrda din Partidul Liberal şi Valentina Buliga, Constantin Botnari, Vladimir Andronachi, Elena Bacalu, Eugen Nichiforciuc şi Corneliu Padnevici de la Partidul Democrat.