„Trebuie să avertizez Bucureştiul, la Chişinău lucrurile sunt mult mai complicate, iar România trebuie să fie mult mai atentă. În Republica Moldova suntem în pragul instaurării unei dictaturi criminale, care va genera instabilitate nu doar în Moldova, ci în întreaga regiune”, a subliniat Năstase.

Pe lângă acestea, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale a menţionat că vectorul proeuropean al ţării nu-l distruge la momentul actual Rusia sau Putin, ci o fac cei aflaţi la guvernare. „Cel mai mare rău care se întâmplă acum la adresa vectorului european nu-l face Rusia, nu-l face Putin, nu-l fac partidele promoscovite, îl fac cei care azi sunt în Parlament şi se pretind pro-europeni dar în realitate sunt fie oportunişti, fie hoţi ordinari, ca Plahotniuc”, a mărturisit Năstase.

Totodată, Năstase a reiterat că sprijinul financiar oferit de România trebuie acordat în baza unor condiţii bine stipulate, deoarece banii riscă să fie sifonaţi. „Reacţia României este binevenită. Moldova are nevoie ca de aer de sprijin financiar, dar acesta nu poate fi acordat necondiţionat şi nici fără supraveghere pentru că în continuare pot fi sifonate miliarde din rezervele naţionale. Dacă nu ar fi procedat aşa, mă tem că România ar fi fost acuzată la Chişinău de sprijinirea unui guvern antipopular. Premierul Cioloş vorbea de o listă de reforme care va fi transmisă guvernului Moldovei. Aceasta ar trebui să coincidă cu solicitările formulate de societatea civilă de la Chişinău”, a afirmat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a declarat, de asemenea, că pune speranţa în trei entităţi, platformei noi care ar putea înfăptui cu adevărat reforme şi scoate ţara din captivitate.

„Societatea civilă îşi pune acum speranţa în trei entităţi: Platforma Demnitate şi Adevăr, în jurul căreia s-au adunat oameni de mare valoare, formaţiunea în curs de edificare a Maiei Sandu, care întruneşte şi aceasta multe personalităţi, apoi este Ion Sturza, care a venit cu o garnitură bună. Nu vrem să ne oprim aici, vrem să extindem colaborarea cu alte componente democratice, astfel încât să avem o alternativă bună, nu actualei puteri, care nu mai are nicio şansă, ci partidelor care optează pentru o apropiere de est”, a conchis Năstase.