„Dacă aveau ceva, ar fi vizat organizatorii. Însă ei doar sperie oamenii. Într-un stat de drept nu s-ar întâmpla aşa ceva. Dar nu frică, nu au ei atâta putere, câtă demnitate noi. Nu se va întâmpla nimic, o să-i terminăm politic şi îi trimitem la puşcărie”, a menţionat unul dintre liderii Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

În context, şi moderatorul Val Butnaru a declarat că oamenilor nu trebuie să le fie frică. „Nu vă temeţi, orice s-ar întâmpla. Acest regim semi-dictatorial dă semne de slăbiciune. De fapt, ei se tem şi prin frica lor încearcă să ne inoculeze nouă frica. Nu se va întâmpla aşa ceva. Mergeţi înainte cu capul sus, nu uitaţi cine sunteţi, ţineţi la demnitatea voastră şi atunci zilele luminoase se vor apropia nesperat de repede”, a spus Val Butnaru.

În altă ordine de idei, Andrei Năstase a vorbit despre vizita sa la Bucureşti, menţionând că percepţia faţă de ceea ce se întâmplă la Chişinău a început să se schimbe considerabil în capitala României.

„Am impresia că lucrurile încep a fi înţelese. Ambasadele nici nu vor să discute, să aibă vreun contact cu Plahotniuc, pentru că e toxic. Prea multă indulgenţă a fost faţă de acest individ care a batjocorit ţara cât a putut. La Bucureşti m-am întâlnit cu oameni de mare calitate, politicieni, jurnalişti. De exemplu, cu Armand Goşu, un mare profesionist, nici nu m-am aşteptat că este atât de profund documentat despre ce se întâmplă în RM. Într-o emisiune la care am fost invitat era şi Eugen Tomac, care chiar l-a numit pe Plahotniuc „fiară”. Am zis că dacă şi la Bucureşti se spune deja acest lucru, atunci e bine”, a menţionat Andrei Năstase.