„Nicidecum nu putem vorbi despre un război civil. Dacă există acum două părţi - există pe de o parte această guvernare ticăloşită, şi pe de alta întreg poporul. 93% din populaţia Republicii Moldova îl detestă pe Plahotniuc, ca principal beneficiar a ceea ce se întâmplă, al dezmăţului din Republica Moldova. Deci nu există două tabere”, a menţionat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Republica.ro.

Întrebat de jurnaliştii români cât de mare este pericolul anarhiei în acest moment în Republica Moldova, reprezentantul protestatarilor a spus: „Este mare pericolul, pentru că oamenii s-ar putea ca într-o bună zi să vină în piaţă şi să nu mai asculte de organizatorii protestelor. Noi tot timpul îi chemăm la acţiuni paşnice, civilizate, democratice şi oamenii spun: dom’le, dar ne mai purtaţi atâta pe drumuri? Avem un an de zile de când tot ieşim în stradă, tot protestăm, facem marşuri - duminică am făcut 20 de kilometri - şi nicio reacţie.”

„Şi dacă oamenii nu vor mai asculta de organizatori?”, a fost întrebat Năstase. „S-ar putea să se ajungă şi la devastări”, a răspuns preşedintele CMAN.

În acest caz, responsabilitatea pentru această anarhie care s-ar putea crea va fi pe seama guvernanţilor. „Toată responsabilitatea cade pe umerii autorităţilor care au adus Republica Moldova la un genocid social, pe parcursul a 6 ani de zile, sub drapele europene şi sub pretinsa integrare europeană”, a conchis Andrei Năstase.