„Găgăuzii, ca şi ceilalţi locuitori ai ţării, vor să fie pus capăt haosului politic din Republica Moldova. Pentru aceasta sunt necesare alegerile anticipate, care vor schimba clasa politică. Găgăuzii doresc să trăiască mai bine. Din acest motiv ne dorim schimbări”, a declarat Vlah.

Başcanul Găgăuziei a precizat că împreună cu locuitorii regiunii susţine mişcarea protestatară de la Chişinău. „Locuitorii Găgăuziei susţin protestele din Chişinău. Dacă aş fi un simplu cetăţean, aş ieşi şi eu la proteste. Guvernarea de la Chişinău a uitat de găgăuzi. Oamenii noştri se descurcă cum pot. Nu avem cu cine discuta la Chişinău despre problemele noastre. Suntem puşi în situaţia de a lua decizii independent”, a declarat guvernatorul autonomiei.

Irina Vlah a criticat modul în care a fost organizată procedura de depunere a jurământului de către noul cabinet de miniştri. „Sărbătoream cu rudele hramul localităţii când m-a telefonat Gheorghe Duca şi mi-a spus că urmează să fie învestit Guvernul. Am plecat urgent la Chişinău. În Parlament nu am avut acces, la Guvern nu am găsit pe nimeni. Monica Babuc mi-a comunicat la telefon că ceremonia va avea lor la ora 19:00, iar Vlad Ţurcanu mi-a zis că a doua zi. Eram acasă când am aflat că guvernul a fost învestit”, a mai spus Irina Vlah.