„Partidul Democrat este o grupare criminală care în ultima perioadă a încropit o majoritate pe bază de şantaj, de dosare penale, pe filmuleţe porno - nu urmăreşte altceva decât instalarea la Chişinău, cât de curând, a dictaturii lui Plahotniuc. Poate în România prea puţini ştiu cine este Plahotniuc, dar noi cu siguranţă ştim trecutul său”, a declarat Năstase.

„Vreau să vorbesc de influenţa sa în media, pentru că este o chestiune care priveşte direct Bucureştiul. TVR se difuza pe o frecvenţă cu acoperire naţională în Republica Moldova. Această televiziune a fost privată de Plahotniuc de frecvenţa naţională. În momentul de faţă, TVR-ul de la Chişinău nu mai prezintă importanţă – a fost o înţelegere între cei de la Chişinău şi cei de la Bucureşti. TVR nu mai are ratingul de altădată, în schimb canalele de televiziune ale lui Plahotniuc transmit azi pe acea frecvenţă naţională propaganda Moscovei”, a mai adăugat Năstase.

În continuarea, reprezentantul mişcării protestatare a spus că ţinta lui Plahotniuc este funcţia de preşedinte al ţării. „Ne temem de ce va urma. În scurt timp expiră mandatul preşedintelui Timofti, iar ţinta lui Plahotniuc este accederea în funcţia de preşedinte al Republicii. Dacă protestele vor înceta, dacă populaţia va cădea în capcana populismelor întinse de guvernul Filip, riscăm ca peste o lună şi jumătate să avem în fruntea statului să avem un criminal”, conchis Năstase.