Vasile Năstase a mai declarat că scopul final al protestelor este scoaterea statului din captivitate şi schimbarea sistemului politic corupt. „Scopul final al protestelor este schimbarea sistemului profund corupt din Republica Moldova, scoaterea statului din captivitate, readucerea Republicii Moldova pe orbita democraţiei şi a statului de drept şi de a oferi cetăţenilor noştri posibilitatea de a dezbate idei politice”, adăugând că la ora actuală Plahotniuc controlează 80% din mass-media şi 70% din publicitate.

Sistemul corupt trebuie, în viziunea lui Năstase, distrus, iar acest fapt poate fi realizat prin pedepsirea celor care iau mită. „Sistemul corupt nu este construit în ultimii şase ani, ci din 1994 încoace. El trebuie demolat, dar e foarte complicat. Depinde mult de cei care vor veni la putere, pentru că dacă vor prelua aceste scheme de corupţie, la un moment, probabil, că Republica o să fie închisă, cineva o să stingă lumina”, a comunicat Năstase.

Totodată, Vasile Năstase menţionează că va fi extrem de dificil de a demara procesul de integrare europeană, deoarece cei de la putere au pângărit această noţiune. „Aşa cum am spus, noi suntem proeuropeni. După ce se va schimba această putere, noi considerăm că trebuie să existe în alegerile următoare anticipate o dreaptă unită, care să câştige puterea şi să înceapă cu adevărat implementarea Acordului de Asociere, reformele structurale de scoatere a statului, a instituţiilor de drept şi a celor de reglementare din captivitate. Ele trebuie să fie absolut independente. Ne va fi foarte complicat, pentru că aceşti bandiţi care conduc la ora actuală au pângărit această noţiune de integrare europeană. Ea nu s-a produs. Acei care vor veni la putere după aceasta se vor ocupa de întoarcerea miliardului”, a afirmat Năstase.

Pe lângă acestea, membrul Platformei DA a afirmat că RM este un stat captiv, fapt care a fost observat chiar şi de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. „Aceştia trebuie să facă puşcărie pentru Articolul 2 din Constituţie care spune că cea mai mare crimă împotriva propriului popor este uzurparea puterii în stat. Chiar şi Diacov a acceptat că Republica Moldova este un stat captiv. Ministrul de Interne şi Streleţ nu au reacţionat, iar pe data de 29 octombrie Streleţ a fost demis. Lupu a spus că situaţia va fi rezolvată într-o săptămână, însă această criză s-a întins până acum”, declară Năstase în cadrul interviului.

Năstase a comentat şi violenţele de la Parlament din ziua învestirii noului guvern, menţionând că cei care au agresat protestatarii au fost oamenii lui Plahotniuc. „Ştiţi ce s-a întâmplat de fapt, acolo? Poliţia a cedat, însă Plahotniuc şi-a îmbrăcat în haine de poliţişti în jur de 500 de oameni care lucrează în structurile lui de pază şi aceia au lovit când au văzut că poliţia cedează. Aceste lucruri trebuie analizate, iar fiecare persoană de acolo - identificată, fiindcă sunt imagini. În imaginile care au apărut poliţia lovea cu bastoanele oamenii în cap. Acest lucru este interzis. Aceştia erau oamenii lui Plahotniuc. Între timp, Moldtelecom a sistat Jurnal TV şi alte posturi la care în seara respectivă au avut loc emisiuni în care vorbeau lideri ai acestor proteste”, a conchis membrul Platformei DA.