„Toată lumea este împotriva actualei guvernări. Trebuie să mergem la alegeri. Nu poţi să opreşti alegerile atâta timp cât societatea e împotriva guvernării. Democraţia trebuie să funcţioneze şi la Chişinău şi nu poate fi oprită de frica forţelor proruse. În momentul de faţă suntem capabili să menţinem vectorul proeuropean şi chiar să-l amplificăm în urma unor alegeri libere şi a constituirii unui guvern reformator, care să vrea integrarea europeană şi să implementeze Acordul de Asociere, nu doar să mimeze. Dacă mai amânăm procesul pentru un an, sau pentru trei ani, nu se va mai alege nimic din vectorul proeuropean”, a spus Năstase.

„Amintiţi-vă că în 2009 când au venit la putere aşa-zisele forţe democratice, opţiunea proeuropeană era de 73%. Astăzi suntem jumătate la jumătate. Ca urmare, trebuie să forţăm lucrurile şi să stopăm această degradare şi compromitere totală a vectorului european, să ne opunem şi să propunem o garnitură nouă societăţii. Cred că avem toate şansele. Un număr de 47% de indecişi ar înclina mai mult către vectorul proeuropean”, a explicat reprezentantul mişcării protestatare.

Amintim că zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de învestirea Guvernului Filip. Manifestanţii au cerut alegeri anticipate şi un premier integru care să reprezinte interesele societăţii.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.