Pe 3 mai 2011, Godea afirma, în conferinţă de presă, că nu ştie dacă va părăsi şi PLDM, iar liberal-democraţii, care aveau deja un candidat la funcţia de primar al Chişinăului, se arătau surprinşi de gestul său.

De-a lungul timpului, au fost mai multe voci care afirmau că Godea fusese „rupt” de la PLDM de către controversatul democrat Vladimir Plahotniuc, ca să slăbească partidul şi să-l „lovească” pe liderul acestuia, Vlad Filat.

Întâmplător sau nu, la aproape cinci ani de-atunci, Mihai Godea s-a pricopsit ieri cu o funcţie de consilier de stat în Guvernul condus de democratul Pavel Filip, un apropiat al lui Plahotniuc.

Răsplata, însă, a fost şi mai devreme. Ziarul Naţional a intrat în posesia unor imagini foto şi video, realizate la două zile de la anunţul lui Godea de pe 3 mai 2011, în conferinţă de presă.

În imagini, Mihai Godea şi un consilier de-al său discută câteva minute cu reprezentanţi ai Partidului Democrat în faţa Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, iar dintr-o maşină cu inscripţia PD sunt descărcate în automobilul consilierului fostului liberal-democrat („Mercedesul” de culoare albă – n.r.) mai multe cutii.

Sursele noastre, care au filmat „tranzacţia”, susţin că în cutii erau materiale promoţionale, inclusiv tricouri, pentru campania de „candidat independent” a lui Godea de la localele din 2011, organizată, de fapt, de PD.

„Independentul” Godea obţinea, pe 5 iunie 2011, 0,82% la sută din voturile chişinăuienilor, iar candidatul democraţilor la funcţia de primar al capitalei, Valentina Buliga - 2,56%.