„Ca să nu-l avem pe Plahotniuc preşedinte într-o lună-două, când expiră mandatul lui Timofti, şi să fim la cheremul finului său, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi al acestei majorităţi obţinute prin corupere activă şi pasivă, filmuleţe porno, dosare penale fabricate sau reale, trebuie să acţionăm”, a continuat Năstase.

În context, reprezentantul mişcării protestatare de la Chişinău spune că există necesitatea formării unui bloc electoral antioligarhic, adică o alianţă a proeuropenilor: „Cu Maia Sandu, cu Ion Sturza, cu alţii. Iată ieri a mai apărut un partid proeuropean cu oameni tineri cu studii în străinătate. Există potenţial pe zona proeuropeană. Mă preocupă consolidarea societăţii împotriva răului cel mare care este oligarhia, care a pus stăpânire pe instituţiile de drept şi de reglementare, a capturat media şi tot ce se poate captura în Republica Moldova, în fond, a capturat statul. Există mai multe partide care ar putea să facă o listă comună, un bloc electoral cu numele Platforma Demnitate şi Adevăr. Faptul că nu vor să înregistreze Partidul Demnitate şi Adevăr arată că democraţia în Republica Moldova lipseşte”.

„Platforma Demnitate şi Adevăr are o structură politică. Poate merge pe Forţa Poporului, aşa cum era, fără să schimbe denumirea, dar problema este alta. Important este că noi, cei de orientare proeuropeană, să furnizăm o alternativă la actuala guvernare şi la forţele proruse, o listă curată pentru legislativ, bazată pe integritate, profesionalism, transparenţă în procesul de selecţie, dar nu putem renunţa la democraţie”, subliniază Andrei Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.