„Libertatea instituţiilor de drept de a funcţiona. Dacă în Republica Moldova procuratura ar fi liberă, s-ar întoarce miliardul. Noi nu avem justiţie, însemnând DNA şi instanţele de judecată. Procurorul general s-a depersonalizat. Îl cunosc foarte bine, este o legumă. După ce a intrat în contact cu Plahotniuc, el nu mai contează”, a afirmat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

În continuare, Andrei Năstase a spus că şi Centrul Naţional Anticorupţie face jocul lui Plahotniuc, deoarece este condus de fiul unui înaintaş al Partidului Democrat, partid controlat de oligarhul moldovean.

„Cel de la CNA este fiul unui înaintaş al partidului Democrat al lui Plahotniuc. CNI-ul, care ar trebui să se ocupe de integritatea judecătorilor, a poliţiei, face jocul lui Plahotniuc. Am ajuns la preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, să nu aibă concurenţă. El participă la al doilea mandat la concurs şi nu are nici un concurent. Pentru că celor care îndrăzneau să concureze ori li se inventa dosar penal, ori erau linşaţi mediatic şi somaţi să se retragă. Poalelungi s-a întors de la Strasbourg, unde era judecător şi avea 18.000 de euro pe lună, adică peste 360.000 de lei moldoveneşti, s-a întors la un salariu de 10.000 de lei pe lună”, a spus Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.