Ghimpu a publicat pe pagina sa un material video trunchiat, prin care încearcă să inoculeze ideea că Platforma Demnitate şi Adevăr ar fi renunţat la vectorul proeuropean. Astfel, în materialul video este tăiat răspunsul lui Andrei Năstase la întrebarea Lorenei Bogza: „Ce facem cu Acordul de Asociere?”.

După cum se poate vedea, răspunsul lui Năstase este tăiat, trecându-se la declaraţiile liderului Platformei DA cu referire la o altă întrebare. Însă Năstase a răspuns la întrebarea moderatoarei cu: „Îl implementăm”, fapt confirmat într-o înregistrare video care nu a fost trunchiată.
 

Ce facem cu Acordul de Asociere? Îl implementăm.

Platforma Demnitate şi Adevăr îşi doreşte ACCELERAREA implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (şi nicidecum întreruperea sau stagnarea acestuia, aşa cum mint făţiş „jurnaliştii" lui Plahotniuc). Protestez a mia oară, cred, faţă de maniera iresponsabilă în care unele redacţii din trustul lui Plahotniuc sau finanţate ocult de acesta denaturează afirmaţiile mele din diverse emisiuni la care particip ca invitat. Ultima ispravă s-a petrecut acum câteva ore, când publika.md, prime.md, hotnews.md, mesaj.md şi deschide.md pretind că aş fi spus că, odată "ajunsă la putere", Platforma Demnitate şi Adevăr ar opri procesul integrării europene. Staţi puţin. Înainte de toate, noi nu ne visăm deja acolo, iar asta nu depinde decât de cetăţenii Republicii Moldova. Iar ce ţine de declaraţiile mele vizavi de Acordul de Asociere, dialogul in emisiunea de la PRO TV a fost următorul: L. Bogza: Ce facem cu Acordul de Asociere? A. Năstase: Îl implementăm. Să traducem pentru presa lui Plahotniuc: în secunda în care acest lucru este posibil, Platforma Demnitate şi Adevăr va pune în aplicare Acordul de Asociere, pe care Plahotniuc şi aliaţii săi politici l-au îngropat. Nu ne puteţi prosti şi manipula nici pe noi, şi nici cancelariile occidentale cu falsurile voastre grosolane de mercenari la punga oligarhului! UE, FMI, Banca Mondială au întrerupt relaţiile cu Moldova încă din iunie-iulie 2015, tocmai din cauza corupţiei şi a instabilităţii politice generate de Plahotniuc, nu de Platforma Demnitate şi Adevăr. Ce am spus este corect. Astăzi, trebuie ca Platforma Demnitate şi Adevăr să vină să implementeze Acordul de Asociere cu UE pentru că regimul Plahotniuc a compromis vectorul european din politica moldovenească, a dus ţara în corupţie, sărăcie şi o mizerie de nedescris. Platforma Demnitate şi Adevăr este printre puţinele forţe politice pro-europene care pot salva şi continua procesul de integrare în Uniunea Europeană, dacă poporul va decide că îi reprezentăm. Dar astfel de discuţii sunt premature. Prioritatea actuală este acordarea dreptului democratic fiecărui cetăţean de a avea ocazia să-şi aleagă singur cine consideră el că îl reprezintă mai mult, fie el X, Y, Z. Reiterez: Platforma Demnitate şi Adevăr este, cu siguranţă, ferm pro-UE. Şi punctum.

Posted by Andrei Nastase on Tuesday, January 26, 2016

Mai mult, Ghimpu a „sponsorizat” această postare a sa pe Facebook, promovând-o pentru a putea fi văzută de cât mai multă lume. Reţeaua de socializare, contra plată, oferă opţiunea de a promova anumite postări.

Practic, Ghimpu a continuat o campanie de denaturare a declaraţiilor lui Năstase, după cum susţine acesta. Într-o postare pe Facebook făcută marţi dimineaţă, el a condamnat „maniera iresponsabilă în care unele redacţii din trustul lui Plahotniuc sau finanţate ocult de acesta denaturează”.