Într-un material BBC, Filip a recunoscut că actuala clasă politică a avut ultima ocazie de a-şi restabili încrederea, declarând că o să înăbuşe orice fel de proteste violente.

Moldova a fost devastată de o criză politică după ce s-a descoperit acum un an lipsa a unui miliard de dolari din mai multe bănci.

Totodată, BBC relatează că în cadrul unui interviu Filip a menţionat că ţara ar putea fi devastată de o profundă criză social-economică, adăugând că în următoarele patru luni, RM nu va putea plăti salariile şi pensiile.

Guvernul Filip a fost învestit săptămâna trecută, în circumstanţe controversate informează BBC.

Desemnarea şi învestirea sa vine după arestarea fostului premier Vlad Filat şi demiterea lui Valeriu Streleţ printr-un vot de neîncredere.

Cu toate acestea, Filip a afirmat că nu va tolera protestele, mai ales după blocarea drumurilor din capitală în timpul protestelor din duminică, accentuând că orice acţiune de protest care ar putea fi considerată o încălcare a legii va fi penalizată.

Materialul marca BBC a părut drept reacţie după apelul Consiliul de Presă din Moldova către jurnaliştii din străinătate, ca aceştia să se informeze din surse credibile şi diverse referitor la situaţia din Republica Moldova.

Apelul a fost adresat membrilor Alianţei Europene a Consiliilor Independente de Presă (AIPCE), din care fac parte structuri de autoreglementare jurnalistică din 31 de ţări. În apel se spune că Republica Moldova este o ţară care apare în peisajul mediatic internaţional foarte rar şi doar cu ocazia unor evenimente extreme sau inedite. Actualmente Moldova trăieşte exact un astfel de eveniment dramatic, care trezeşte interesul mass-mediei internaţionale: un lung şi traumatizant proces de instituire a noului guvern, pe fundalul protestelor masive care tensionează societatea până la un indicator care fac evenimentele publicabile pe paginile multor ziare europene.