Acesta se plânge în faţa camerei de luat vederi că ar fi primit doar 50 de lei pentru a se deplasa la Chişinău, pe când alţi cetăţeni din localitate ar fi primit câte 150 şi 200 de lei.

Individul spune că ar fi primit bani de la membrii partidului condus de către Renato Usatîi şi că aceştia şi-ar dori să dea o „lovitură de stat”.

Ulterior, Usatîi a prezentat un amplu material video, în care discută cu „protestatarul sincer” din reportajul Publika TV. Acesta spune că ar fi primit bani de la preşedintele raionului Basarabeasca, membru PSRM, pentru a face aceste declaraţii şi că urma să vorbească anume în faţa camerelor televiziunii deţinute de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Vă atenţionăm că urmează limbaj necenzurat.

Cu puţin timp în urmă, a apărut într-o postare reacţia liderului socialiştilor, Igor Dodon. „Partidul Democrat a lansat o provocare în legătură cu marşul de ieri. Scopul e clar: a crea dubii şi a mă certa cu Renato Usatîi. Ştiam că vor face tot posibilul ca să bage ceartă între noi, iată că s-a început…”, scrie Dodon.

„Declar oficial că partidul socialiştilor n-a pregătit şi nu pune la cale nici un fel de provocări. Astăzi la orele 12:00 ne vom clarifica. Dacă aici e implicat vreun reprezentant al PSRM din raioane, vor fi luate cele mai drastice măsuri. Nu vă grăbiţi cu acuzaţii şi cu ruperea relaţiilor, asta o vor oligarhii”, conchide liderul socialiştilor.

Amintim că Publika TV a prezentat duminică un reportaj în care apare un aşa-zis „protestatar sincer”, plătit chipurile, pentru a participa la protestul de ieri, din Piaţa Marii Adunări Naţionale.