Potrivit acestuia, singura cale de a schimba situaţia din Republica Moldova este schimbarea de urgenţă a procurorului general.

„În viziunea mea de procuror, cea mai uşoara şi scurtă cale este numirea în mod de urgenţă, a unui procuror general din rândul societăţii civile moldoveneşti. Ce prezintă azi funcţia de PREŞEDINTE de ţară, dacă procuratura îl ameninţă cu dosar penal? Ce prezintă funcţia de prim-ministru, dacă Filat a fost înşfăcat de procurori în prezenta ministrului său de Interne şi a subalternului său în rang de prim-ministru şi băgat la dubă în baza unor acuzaţii necontrolate? Vă declar, ca procuror, ca persoană, care este în cunoştinţă de cauză, azi în Republica Moldova funcţia cea mai importantă în stat, funcţia nr.1 în stat este funcţia de PROCUROR general”, scrie Diacov pe o reţea de socializare.

„Închipuiţi-va pentru o secundă, ca astăzi în funcţia de procuror general este numit Andrei Năstase sau Stanislav Pavlovschi. Vă asigur că până în seară cei vinovaţi vor rupe porţile în aeroport, cum a făcut-o PŞONKA în Ucraina, şi vor fugi din ţară. Iar mâine Parlamentul şi Guvernul nu se vor mai aduna, căci nu va mai fi cvorum, se vor dizolva de la sine, căci toţi HOŢII DE STAT vor fi peste hotare. Funcţia de PROCUROR GENERAL este cheiţa fermecată de la puşcărie şi ea trebuie să fie în mâini de nădejde, dar repet, de nădejde, ale POPORULUI REPUBLICII MOLDOVA. Jos Gurin din funcţia de PROCUROR GENERAL! Vrem procuror general cetăţean al Republicii Moldova, patriot al acestui pământ, dar obligatoriu cu mentalitate şi moralitate EUROPEANĂ, DEMOCRATICĂ, CINSTIT şi CU SUFLETUL CURAT. Hoţii - LA PUŞCĂRIE!”, adaugă Diacov.

În context, fostul procuror al capitalei menţionează că criminali de rang înalt care se regăsesc în Parlament sau în guvern, singuri aduc în spaţiul public probe veridice despre vinovăţia lor în procesul de devastare a ţării.

„De un an de zile liderii Platformei Civice „Dreptate si Adevăr” cu o periodicitate tot mai intensă convoacă în PMAN ample proteste împotriva hoţilor din vârful puterii de stat. Pe parcursul acestui an s-au adus multe nume, ba chiar prea multe nume ale demnitarilor de rang înalt din vârful puterii de stat, s-au adus şi argumente şi probe serioase despre vinovăţia acestora în furtul veacului, în devastarea vistieriei statului, în privatizări-furturi ale patrimoniului statului, în falimentarea de fapt, a Republicii Moldova. Am să vă spun mai mult. Mulţi dintre aceşti criminali de rang înalt, regăsindu-se în Parlament sau în Guvernul ţării, dar având viziuni şi interese proprii, individuale, de acaparare a tot ce a mai rămas de furat în această tărişoară, singuri, zilnic, de la tribuna Parlamentului, a Guvernului, prin intermediul presei, care le aparţine, prin ziarişti şi comentatori de tot soiul, cumpăraţi din bani furaţi, ca gândacii în borcan se mănâncă unul pe altul, ei singuri aduc în spaţiul public probe veridice despre vinovăţia lor”, a conchis Diacov.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.