„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am fost luat pe la ora zece seara de acasă, iar în timp ce ne deplasam spre Preşedinţie am aflat că va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de către Guvern. Nici nu am putut să particip, pentru că nu mă îmbrăcasem corespunzător. Poate că sunt de modă mai veche, dar ţin foarte mult ca cetăţenii să fie informaţi corect”, afirmă Ţurcanu.

Fostul angajat al instituţiei prezidenţiale mai spune că şeful statului are dubii în privinţa formării majorităţii parlamentare, însă a fost nevoit să se conformeze, deoarece nu a avut probe asupra coruperii politice. „În ultimele luni, preşedintele a avut o poziţie mai fermă, dar în cele din urmă a fost nevoit să accepte majoritatea parlamentară”.

Întrebat dacă preşedintele ar fi fost convins din afara ţării să desemneze candidatura lui Filip, Vlad Ţurcanu a spus că nu cunoaşte, însă ştie că în ultimele zile Nicolae Timofti a avut multe convorbiri cu diplomaţii străini. Cât priveşte desemnarea lui Ion Păduraru în calitate de candidat pentru funcţia de premier, a fost o decizie personală a preşedintelui. „Timp de aproape opt ore, preşedintele Nicolae Timofti a purtat discuţii asupra două candidaturi, cea a lui Ion Sturza şi cea a lui Ion Păduraru. Nu ştiu de ce şeful statului s-a oprit asupra candidaturii lui Păduraru. Noi ne-am bucurat, căci e colegul nostru. Nu am fost prea fericit când Ion Păduraru şi-a retras candidatura în favoarea lui Pavel Filip. Nu ştiu de ce a făcut-o, nu am discutat. Ştiu că Păduraru nu este un om prea sentimental”, a precizat Ţurcanu, în cadrul emisiunii Interpol, de la TV7.

Precizăm că Vlad Ţurcanu şi-a prezentat demisia ieri, 21 ianuarie, după ce cu o zi înainte a dezinformat presa că ceremonia de învestire a Guvernului va avea loc a doua zi.