„Sunt constrâns de legea care nu-mi permite, ca fost şef al statului, să divulg secrete pe care le-am aflat când ocupam funcţia. Dar s-ar putea ca, pe fondul agravării situaţiei din Moldova, în interesul ţării, să renunţ la aceste obligaţii. Îi avertizez acum pe slugoii lui Plahotniuc din România, la oamenii politici mă refer, să-şi ia labele de pe el! Ştiu cine a mâncat din mâna lui Plahotniuc din România şi cine mănâncă şi acum. Încetaţi cu susţinerea lui Plahotniuc în România. Punct!”, a tunat fostul preşedinte al României la un post TV de la Bucureşti.

Întrebat la cine se referă, acesta a recunoscut că este vorba despre politicieni, în primul rând. „Totul are o limită. O Moldovă destabilizată de Plahotniuc înseamnă un risc de securitate naţională pentru România”, a adăugat Băsescu, scrie comisarul.ro.

Băsescu a transmis joi seara şi un mesaj pentru Platforma Demnitate şi Adevăr, sfătuindu-i pe liderii mişcării să se distanţeze de poziţiile lui Dodon şi Usatîi, pe care îi acuză că vor instabilitate, „pentru că numai aşa pot să-şi păcălească electoratul”. Băsescu susţine că Platforma DA are nevoie de câteva luni de respiro, în care să se poată transforma în partid politic.

Şi fostul premier Ion Sturza a vorbit recent despre mulţi politicieni români care s-au temut să nu fie demascaţi în scandalul de la Chişinău privind damele de companie care le-ar fi fost livrate. Întrebat dacă ar putea da nume de politicieni români implicaţi în acest scandal, Ion Sturza a declarat că mulţi dintre ei „au transpirat la Bucureşti”, de frică să nu fie demascaţi.

„Mulţi nu sunt, dar eu cred că mulţi au transpirat aşa, foarte abundent, la Bucureşti. Dar acesta nu e un lucru pe care îl cunosc doar eu, tot mapamondul îl cunoaşte. Atât de vizibile au fost la Bucureşti chestiile acestea. Ia să-i văd pe cei care o să mă încerce pe mine, sa mă conteste. Să-i văd! Numai că ei sunt atât de speriaţi săracii că... De fapt, ei nu sunt speriaţi că am spus-o eu, pentru că ei sunt cunoscuţi pe la Chişinău, s-au vânturat prin cluburile de la Chişinău”, a precizat Ion Sturza.

Ion Sturza a mai spus că mulţi diplomaţi români au fost filmaţi în bordelurile din Chişinău. „Eu vreau să vă spun că mafia asta de tip sovietic este foarte ingenioasă la a capta, aşa, la a compromite omul. Păi, ţineţi minte că şi diplomaţi români au fost filmaţi prin bordelurile de la Chişinău şi aşa mai departe... Asta e o altă metodă clasică. Şi eu le tot spuneam acestora de la Bucureşti: „Fiţi atenţi când vă duceţi la Chişinău ca să vă bucuraţi de blondele de acolo!” Bine, asta e mai mult o glumă, dar văd ca foarte mulţi s-au speriat... Că mulţi dintre patronii media au fost acolo, mulţi jurnalişti au explorat cafenelele pe acolo”, a dezvăluit Sturza.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.