Cei din parlament, la întrebarea permanentă despre priorităţile statului, boldeau în frunte majoritatea parlamentară ca unică soluţie dătătoare de stabilitate. Încă după alegeri această idee de majoritate moldovenească bântuia ca năluca comunismului prin Europa!

Dincolo de faptul că este încropită te miri cum, din frânturi şi strânsuri, această majoritate nu este nici firească, nici legală, nici morală!

– Majoritatea aceasta este împotriva firii, pentru că-i uneşte fără nicio noimă pe cei de extremă stângă cu cei de extremă dreaptă. Şi, deşi Ghimpu zice că nu el votează cu comuniştii, ci comuniştii votează cu dânsul, niciunul dintre transfugii secerii şi ciocanului n-a declarat că subscrie sub acordul de asociere, că-şi doreşte integrarea europeană, că şi-a schimbat viziunile de ultrastânga şi a aderat la familia parlamentară europeană a liberalilor! N-am auzit ca Reşetnicov să scandeze la şedinţa parlamentului Împreună cu PL în familia NATO şi UE! Tocmai de aceea, probabil, majoritatea actuală n-are nici nume, nici statut, nici regulament de organizare/funcţionare.

– Actuala majoritate este ilegală pentru că nu reflectă opţiunile şi votul cetăţenilor din 30 noiembrie!

Şi nu-i baiu că votanţii lui Reşetnicov crapă de ciudă când văd că acesta o votează pe Corina Fusu , ci pentru că, deşi a acumulat doar 15% de voturi, PD pretinde să conducă statul!

Este un furt pe faţă a votului celorlalţi 85% de procente de electorat! Aceste 15% procente s-au cocoţat fraudulos pe puterea legislativă (Parlamentul) şi pe cea executivă (Guvernul) şi se arată nedumeriţi de supărarea (legitimă!) a poporului!

Unicul document care formalizează cumva această strânsură, care-şi spune majoritate, este pactul de loialitate, alias Scrisoarea de recomandare pentru premierul Filip. În rest, nu şi-au luat niciun fel de angajamente unul în raport cu altul, niciun fel de obiective, niciun fel de obligaţii faţă de electorat. În fond, dacă nu există niciun Acord de constituire a majorităţii şi niciun Regulament, odată instaurat premierul, înţelegerea poate să şi cadă, dă Doamne?!

– Această majoritate fără nume, identitate, statut sfidează morala şi bunul simţ în ultimul hal! După ce s-au înjurat, scuipat, certat ca la uşa cortului, ani de zile, călăii şi victimele au devenit buni prieteni şi nu pot înţelege de ce se unesc protestatarii din faţa Parlamentului. După ce se aliază cu Satana, Mihai Ghimpu anunţă că va continua lupta! Cu cine? cu poporul care l-a votat?

Unde este logica şi morala care să-i argumenteze gestul? De ce pe unul miluieşte şi pe altul huiduieşte liderul liberal?

Care este diferenţa dintre Sergiu Sîrbu şi Ion Cebanu? De ce cu unul Ghimpu se pupă, iar pe altul îl înjură? Numai pentru că unul stătea în stânga, iar altul în dreapta lui Voronin?!

După ce parlamentarii liberali le-au strâns mâna prieteneşte torţionarilor din 7 aprilie, nu trebuie să ne mai mire că oamenii din stradă procedează la fel. Strada este o oglindă deformată a legiuitorilor care au făcut rabat de la morală şi bun simţi şi au făcut alianţe criminale pentru interesul propriu, împotriva poporului! Strada a fost adusă la această stare de disperare de această majoritate criminală!

Tatiana Potîng