„Fac ceea ce fac şi ceilalţi oameni care au ales să protesteze faţă de guvernarea care continuă să arate dispreţ şi lipsă de respect faţă de cetăţeni. Modul în care a fost votat acest Guvern, modul în care a fost creată aşa-zisa platformă majoritară – sunt exemple de sfidare a votului de la alegerile parlamentare din 2014. Din păcate, protestul este ultimul mijloc prin care noi, cetăţenii acestei ţări, putem să venim şi să ne exprimăm dezacordul cu aceste lucruri pe care le întreprinde guvernarea”, a spus Maia Sandu.

Solicitată să comenteze faptul că protestele au fost unificate şi criticile la adresa liderilor Platformei DA pentru că şi-au unit manifestaţiile cu Igor Dodon şi Renato Usatîi, Maia Sandu a spus: „Pe mine mă vedeţi la protest alături de foarte mulţi oameni care au venit aici să protesteze faţă de abuzurile comise de guvernare. Acum dacă mă întrebaţi care este părerea mea despre cine ar trebui să conducă aceste proteste, eu am spus-o cu alte ocazii – era mai bine dacă societatea civilă şi liderii de opinie conduceau aceste proteste, pentru că atunci nu existau aceste pericole de discreditare sau deturnare. Mă rog, s-a ajuns unde s-a ajuns, fiecare cu părerea lui.”

Despre violenţele izbucnite în timpul protestului din ziua învestirii Guvernului Filip, Maia Sandu a atenţionat oamenii să se asigure că nu sunt înconjuraţi de oameni cu rele intenţii. „Regret că s-a ajuns la violenţe şi chem oamenii să fie atenţi, să se asigure că în jurul lor nu sunt oameni prost intenţionaţi. Noi trebuie să acţionăm în limita legii. Chiar dacă guvernarea sfidează legea, noi trebuie să acţionăm prin metode democratice şi paşnice. Trebuie să reuşim, nu avem alte soluţii”, afirmă fostul ministru.

„Important este că toţi oamenii care au venit aici conştientizează pericolul la care suntem supuşi şi acesta nu constă doar în faptul că s-ar putea să continue această guvernare frauduloasă, dar şi că această guvernare atentează la valorile democratice. E foarte important să ieşim şi să spunem: Nu, aşa ceva nu vom tolera”, a mai declarat Maia Sandu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.