În istoria noastră recentă, si noi am trecut prin asta. Am învăţat bine lecţia. Iar Iudele naţionale se pare că nu vor s-o facă. Mai întâi a fost Iuda Roşca, cel care obişnuia să poarte costume albe după ce-i bătea până la sânge pe colegii săi. Împreună cu valeţii săi, Secăreanu, Cubreacov şi alţii, ne-a trădat în 2005, vânzându-se generalului comunist schizoidal. (Apropo, Roşca şi Secăreanu, unde l-aţi ascuns în 2002 pe prietenul vostru Cubreacov? Să nu credeţi că aţi scăpat chiar atât de uşor!) Ne-a trădat în numele stabilităţii. În numele idealului naţional. În numele Unirii cu România. [PG]

După asta a apărut Iuda Ghimpu, care a crezut că dacă îşi atârnă la gât un papion, chestia asta va imprima nobleţe firii lui de comerciant. Nici el, nici Ion Păduraru nu au înţeles că un papion e doar o cârpă, iar nobleţea nu e o talancă purtată de o oaie creaţă. Nobleţea izvorăşte din demnitate. O paiaţă, un clovn însă nu poate avea demnitate oricât de bine şi-ar juca rolul. Oricât de mare i-ar fi papionul potrivit la gât înainte de a ieşi pe scena circului politic. 

Încă în 2009, Iuda Ghimpu a fost primul care a făcut pact cu diavolul şi a devenit sluga credincioasă a lui Plahotniuc. În felul acesta i s-a permis accesul la afacerile cu importul de petrol. Acum degeaba îi condamnăm pe cei opt nenorociţi PLDM-işti care şi-au vândut sufletul şi au votat cu gruparea criminală. Ei oricând pot arăta cu degetul spre Iuda cu papion: „El a vândut primul şi n-a păţit nimic!”. Putem să ne crucim cât vrem de cei 14 foşti comunişti cumpăraţi de Plahotniuc. Ei au un argument imbatabil: „Chiar dacă şi-a trădat electoratul, Iuda cu papion e aclamat în continuare de admiratoarele sale isterizate!” Ce folos că ne revoltăm de Alexandru Tănase, care a transformat Constituţia într-un prezervativ pentru uzul lui Plahotniuc? Acesta are în faţă un exemplu demn de urmat – Iuda cu papion care rânjeşte şi-şi bate joc de oamenii ajunşi la limita sărăciei şi a răbdării. Mai aveţi chef să-i reproşaţi ceva lui Timofti? Dar fără Iuda Ghimpu, Timofti nici nu ar fi existat. Cel cu papion a pus bazele trădării generale.

În cele din urmă, Iuda cu papion a adus la guvernare o grupare criminală care va începe imediat represaliile. Liderii opoziţiei parlamentare şi extraparlamentare, toţi cei care spun răspicat că Plahotniuc a acaparat toate instituţiile statului, vor fi arestaţi şi aruncaţi în subsolurile poliţiei. Aşa cum a promis ieri finul mafiei, Candu. Jurnal TV va fi închis sau vor fi găsite căi pentru a-i închide gura. Aşa cum se întâmplă acum, când la ordinul lui Plahotniuc Moldtelecom a suprimat emisia Jurnal TV. Exact ca pe timpul generalului comunist schizoidal. 

Am mai trecut prin asta. Am învăţat bine lecţia. Şi nu e bai că o să dispară o televiziune. E mai periculos faptul că nu se va mai auzi nicio voce critică. Puţinele instituţii media de opoziţie nu vor rezista nici atât. Şi atunci, cu ce e mai bun acest regim decât cel al generalului comunist schizoidal? Degeaba ne revoltăm acum şi îl înjurăm pe Plahotniuc. Acest personaj nu reprezintă, în sine, nimic. E un gunoi social. E un simplu proxenet. Şi asta ar fi trebuit să rămână. Dar fiindcă marile crime ale omenirii s-au făcut cu sprijinul „oamenilor de bine”, a trebuit să apară un Iuda cu papion care i s-ar vinde şi ne-ar trăda pe toţi. În numele stabilităţii. În numele idealurilor naţionale. În numele Unirii cu România. 

Val BUTNARU