Andrei Năstase consideră că prin apelurile recent lansate de delimitare a Platformei DA de Dodon şi Usatîi nu este nimic altceva decât o încercare de manipulare a celui mai mare şi activ segment protestatar - cel proeuropean.

„Cei care ne dau astfel de sfaturi ar fi trebuit să fi protestat în faţa Parchetului General al României cerând anchetarea lui Plahotniuc pentru dublă identitate sau pe lângă instituţiile internaţionale capabile să investigheze furturile şi spălările de zeci de miliarde de dolari din şi prin R. Moldova.

Până se vor lega cu lanţuri de gardurile acelor instituţii în semn de protest faţă de protejarea oligarhului penal Plahotniuc de către instituţiile din România, le recomand să se abţină de a mai fragmenta societatea moldovenească în pro şi antieuropeană”, notează Năstase pe o reţea de socializare.

Acesta susţine că mişcarea protestatară este proreforma Justiţiei, anticorupţie, pentru scoaterea instituţiilor statului de sub controlul unui singur om, pentru reînnoirea clasei politice şi pentru ample reforme structurale, cum sunt ele prevăzute în Acordul de Asociere. 

„Pentru ce este Plahotniuc, stăpânul procuraturii moldoveneşti, puteţi judeca şi singuri, după gradul de sărăcie, corupţie, disperare în care a dus acest oligarh societatea moldovenească în ultimii ani”, a adăugat Năstase

„Să nu le lăsăm manipulaţi cu teze geopolitice, cum am fost manipulaţi de diferite sirene care şi-au umplut buzunarele la Chişinău, din corupere, şantaj, prostituţie, inclusiv politică, în timp ce noi trăim în mizerie şi sărăcie în ultimii 15 ani!!! Unire împotriva răului cel mare, Plahotniuc! Unire moldoveni!”, conchide Preşedintele CMAN.