Serviciul de presă al Adunării Populare de la Comrat a publicat un proiect de lege cu privire la TV şi radio cu schimbări şi completări care prevăd crearea unui Consiliu coordonator regional pentru televiziune şi radio, informează gagauzinfo.md.

În competenţele acestei structuri ar intra controlul asupra respectării drepturilor consumatorilor de programe, eliberarea de autorizaţii pentru producerea programelor TV şi radio şi emisia semnalului „grilei de programe” pe termen de 7 ani cu dreptul de „elaborare, coordonare şi anunţare a frecvenţelor de unde pentru concurs”.

Potrivit proiectului în cauză, audiovizualul găgăuz urmează să aibă 9 membri, aleşi pentru cinci ani, el trebuie să interacţioneze cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului de la Chişinău şi chiar să „participe la negocierile pentru determinarea poziţiei Găgăuziei în domeniul TV şi radio”.

Structura nou creată urmează să fie finanţată din patru surse – de la stat, din veniturile pentru autorizaţiile eliberate, din acumulările anuale, achitate de mass-media în valoare de un procent al venitului anual şi proiectelor lansate, informează sursa.