Cred că e unica soluţie democratică. Care trebuie să fie susţinută de ţările democratice.

Moldova nu mai este aşa. Ieri am văzut cu toţii cum gaşca lui Plahotniuc a pus capacul democraţiei din R. Moldova. O majoritate ilegală şi fără legitimitate, formată prin corupere politică, a votat pe ascuns şi cu viteza luminii un guvern. Care a depus jurământul tot pe ascuns pe la miez de noapte. Numele acum nu mai contează. Cum nu mai contează nici programul acestui guvern care (sic!) începe cu compartimentul luptei contra corupţiei. Ba mai are şi un punct separat pentru lupta cu corupţia politică. Un Guvern votat cu toate încălcările posibile şi imposibile de o majoritate coruptă nu poate şi nu va lupta cu nicio corupţie prin definiţie. E un nonsens. Asta să fie clar. Inclusiv pentru toţi parteneri de dezvoltare.

Desigur, că vom avea şi dosare, şi aresturi, şi justiţie televizată. Pentru cei care nu au jurat credinţă mafiei politice. Din astea am văzut deja multe şi vom vedea şi mai multe în continuare. Dar astea nu au nimic cu democraţia şi statul de drept. Ca şi dialogul la care ne îndemnaţi. Spicherul Candu a şi anunţat pentru azi o întâlnire cu liderii protestatarilor. S-a mai întâlnit şi după protestele din toamnă. A şi mai promis să facă ceva, dar n-a făcut nimic. Nu ştiu dacă mai are sens. Pentru că nu decide nimic Candu. Exact ca şi Filip care nu va decide nimic. Ca şi Timofti care tot nu a decis, nu decide şi nu va decide nimic. Ca şi Gurin. Ca şi toată oastea regală…

Ce vom face noi? Noi vom protesta. Paşnic.

Cât timp? Până când va cădea acest regim criminal. Pentru că acest regim a jefuit poporul şi nu va face niciun fel de reforme proeuropene. Asta iarăşi repet, ca să fie clar pentru toţi partenerii R. Moldova. Trebuie să susţineţi poporul R. Moldova, şi nu regimul criminal de la putere.

De azi, R. Moldova e împărţită în două. Pe de o parte, e regimul lui Plahotniuc. Cu 57 de ticăloşi în Parlament care nu reprezintă pe nimeni în afară de ei. Cu un Guvern nelegitim. Cu PG, CNA, CC, justiţie, mass-media şi toate celelalte instituţii subjugate. Şi cu o susţinere de 1%. Pe de altă parte, toate partidele de opoziţie (parlamentare şi extra-), toată societatea civilă, cu excepţia celei înregimentate (lista o cunoaştem cu toţii de la publika), toată mass-media neplahotniuchistă, toţi oamenii de bună credinţă – adică tot poporul R. Moldova.

E timpul să alegeţi, stimaţi parteneri. Am ajuns în situaţia când nu mai este loc pentru stabilitate. E un obiectiv fals acum. Care va distruge R. Moldova. E timpul să alegeţi cu cine sunteţi. Timpul stabilităţii a trecut.

Ei au capturat statul. Deja definitiv. Ei vor stabilitate. Pentru a fura în continuare.

Noi toţi vrem altceva. Noi vrem altă guvernare. Noi vrem democraţie şi dezvoltare.

Noi vrem alţi parlamentari. Care ne vor reprezenta pe noi, dar nu pe ei.

Noi vrem alt guvern. Care va lucra pentru binele ţării şi nu pentru a fura ţara prin scheme obscure.

Noi vrem altă justiţie. Care va apăra oamenii, dar nu regimul criminal.

Noi vrem altă mass-media. Care nu va aparţine unui ticălos şi nu va minţi poporul.

Noi vrem alte instituţii. Care funcţionează în interesul statului, dar nu deservesc interesul oligarhului.

Noi vrem să nu ne fure mafioţii. Prin tarife, scheme obscure, jafuri bancare.

Noi vrem ca ei să dispară din politică şi din viaţa noastră.

NOI VREM ANTICIPATE! ŞI PUNCTUM.