„Cel mai bun lucru este ca toţi să se retragă, Parlamentul să anunţe alegeri anticipate şi partidele să meargă în faţa poporului. Aceasta e unica soluţie pe care eu o văd astăzi. Nicio forţare cu guverne nu va funcţiona. Chiar dacă lumea se va linişti pe o perioadă de o lună, două, trei, lucrurile nu vor reveni la normal. Pentru mine este absolut evident lucrul acesta”, a precizat omul de afaceri.

În acelaşi context, Sturza sugerează că societatea nu ar trebui să se teamă nici de ruşi, nici de români, nici de americani, iar unicii care trebuie să decidă sunt cetăţenii. „Cel mai bun e ca Parlamentul să se strângă noaptea aceasta sau mâine, aşa cum s-au strâns şi până acum, noaptea, prin cluburi, pe nu ştiu unde, şi să anunţe alegeri anticipate. Să se ducă oamenii la alegeri, să se aleagă, sub control internaţional şi observatori internaţionali, o nouă guvernare. Să nu ne temem nici de ruşi, nici de români, nici de americani. Noi, moldovenii, să decidem.”

Sturza declară că orice intervenţie a ambasadorilor străini ar fi în detrimentul proceselor din ţară, iar în momentul în care s-a intervenit de dragul guvernării stabile şi a intereselor geostrategice, avem situaţia de moment.

„Eu am anticipat permanent că orice intervenţie, de unde ar fi, este în detrimentul procesului şi am rugat toţi ambasadorii să nu intervină. Atât timp cât nu s-a intervenit, lucrurile erau cum erau. Acum s-a intervenit, de dragul guvernării stabile şi al intereselor geostrategice. Acum ieşiţi, băieţi, în stradă şi explicaţi oamenilor!”, a sugerat fostul premier.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.