„Astăzi, din numele tuturor cetăţenilor Moldovei, din numele liderilor tuturor formaţiunilor, care se pronunţă pentru alegeri parlamentare anticipate, am depus o sesizare la Curtea Constituţională. În această sesizare noi am indicat toate argumentele, prin care demonstrăm că şedinţa de ieri a Parlamentului RM a avut loc cu încălcarea legii şi a tuturor procedurilor. Cerem anularea votului de ieri. Guvernul Filip este unul ilegal”, a menţionat liderul PSRM.

Totodată, Igor Dodon i-a îndemnat pe judecătorii Curţii Constituţionale „să renunţe la executarea comenzilor din partea oligarhilor” şi să înceapă să-şi execute obligaţiunile de bază, adoptând o decizie în interesele poporului. 

„Cerem Curţii Constituţionale să se întrunească de urgenţă în şedinţă. Acest lucru trebuie să se producă în zilele cele mai apropiate. În ziua şedinţei, îi vom chema pe toţi cetăţenii să vină la sediul CC. Posibil, acesta va fi un argument suplimentar pentru adoptare de către judecători a unei decizii în interesele poporului Republicii Moldova”, a adăugat Dodon. 

„În cazul în care Curtea Constituţională, o instituţie de buzunar a oligarhilor, nu va considera necesar de a ţine cont de opinia noastră, noi vom continua protestele paşnice şi vom insista pe dizolvarea Parlamentului”, a mai spus liderul socialiştilor.