„Vă rog să nu mă judecaţi prea aspru pentru cele ce urmează să Vă spun. Este strigătul sufletului meu, pe care nu-l pot acoperi cu fraze diplomatice... Eu sunt o nonconformistă nativă. La începutul anilor '90 eram căutată de către comisarul militar de atunci al raionului Nisporeni, Zeleneak, pentru a mă împuşca, întrucât am închis grupele ruse din Grădiniţa nr.1 Nisporeni. Credeam că acele timpuri au trecut... N-a fost să fie! În campaniile electorale de la 2001 încoace pentru alegerile locale generale, parlamentare, prezidenţiale din România, am fost ameninţată, fugărită, intimidată, în repetate rânduri, de către plahotniucii din Nisporeni, dar n-am făcut din aceste acţiuni criminale un caz. Ştiam cine sunt plahotniucii şi de ce sunt în stare. Mai eram conştientă şi de faptul că nu va reacţiona nicio instituţie de drept, întrucât ele sunt ale lui Al Capone de Grozeşti. 

​După ziua de ieri, când un guvern a fost învestit în mare taină, sfidându-se legea, bunul-simţ şi vrerea poporului, au ieşit la rampă pătimiţii, pentru a stoarce lacrimi din acelaşi popor amăgit şi chinuit. Sunt categoric împotriva violenţei, dar de ce Ghimpu şi Fusu trebuiau să testeze furia poporului? De ce Ghimpu nu l-a oprit pe Plahotniuc în agonia pentru putere? De ce PL luptă de când a acces în Parlament cu noi, deputaţii PLDM? De ce..., domnule Ghimpu? Cine seamănă vânt, culege furtună, plahotniuci din toate partidele!”, afirmă Maria Ciobanu.

Amintim că liderului PL, Mihai Ghimpu, i-a fost spart capul în timpul protestelor. Acesta a fost agresat de câţiva protestatari revoltaţi că acesta a votat pentru Guvernul Filip. Ghimpu a fost huiduit şi când venea la Parlament, fiind bătut cu bulgări de zăpadă.