„Acum, se dă o luptă mai presus de geopolitică. E lupta cu un regim toxic, dictatorial, controlat de un proxenet (în sens direct). Asta ca să înţelegeţi cât de gravă este situaţia, că au ajuns pro-românii şi pro-ruşii (dar şi multe alte segmente) să-şi consolideze forţele pentru a lupta cu cel mai distructiv regim pe care l-a avut Basarabia în ultimii nici 25 de ani de aşa-zisă independenţă - regimul Plahotniuc”, scrie interpretul, care a protestat alături de oamenii nemulţumiţi de acţiunile parlamentarilor.

„Împreună cu alţi protestatari paşnici, dar fermi, am reuşit, eventual, să calmăm spiritele, cel puţin în zona noastră. În spate, parlamentarii care au votat guvernul anti-european au fugit ca nişte şobolani, huiduiţi de protestatari. Întrebarea mea este: cum e să fii urât atât de mult de o ţară întreagă? Mercenarii din Parlament au căzut în dizgraţia pro-mafiotă, fiind complicii aprofundării crizei politice, şi nicidecum nu au contribuit la stabilitatea RM, aşa cum se justifică ei. În aceste condiţii, anticipatele sunt, pur şi simplu, inevitabile”, mai adaugă artistul.

Cătălin Josan mai spune că deputaţii au votat mişeleşte Guvernul Filip, propus de Plahotniuc. „După ce mizeriile din Parlament au votat mişeleşte, sfidând legea în mod repetat, guvernul lui Pavel Filip, candidatul propus de PD/Plahotniuc, ascunşi sub pretextul că ar fi pro-europeni (aha, şi tot ei, „marii pro-europeni”, au votat mai devreme împotriva adoptării pachetului de legi din Acordul de Asociere cu UE), am format un cordon viu în faţa Parlamentului şi nu am permis nimănui să iasă”, afirmă acesta.

În context, Josan îndeamnă oamenii să vină şi astăzi în PMAN să protesteze. „Astăzi, la 10, sunt în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, acolo unde se mobilizează tot poporul deşteptat, indiferent de culoare (geo)politică. Lăsaţi lucrul, că poimâine s-ar putea să nu-l mai aveţi. TINERI, UNDE SUNTEŢI?? Ce scuze mai aveţi de data asta?? Veniţi să ne luăm ţara înapoi - ACUM!”, adaugă Cătălin Josan.