„Au mai fost state capturate, dar atât de ruşinos cum se întâmplă în RM - nu ştiu. E o ruşine. Una este când vin lideri cu forţa armei şi pun mâna pe stat şi este cu totul altceva când statul este capturat de o singură persoană şi nu una oarecare, ci de un proxenet. Şi când zis proxenet, nu am în vedere doar proxenet politic. Este, într-adevăr, o mare ruşine.

În RM avem lipsă de legi funcţionale, nu are cine face dreptate. Avem o ramură întreagă a puterii – justiţia, iar judecătorii execută ce li se spune de către putere, deservesc interesele clanului de la guvernare şi pentru asta au dezlegare să ia mită la fiecare caz pe care îl examinează. Procurorii iau şi ei, la rândul lor, mită, ca să nu ajungă în judecată şi să ia el mita, nu judecătorul. CNA este o bâtă politică. Nu mai există niciun fel de limită. Mergi pe stradă, nu ai nicio treabă şi poţi să te trezeşti cu dosar penal de la zero, să fii judecat şi trimis la închisoare.

Presa, un ultim instrument care ar putea să pună presiune. Şi asta, 80%, acţionează la comandă, pentru că este proprietatea privată, deja declarată, a aceluiaşi proxenet care conduce ţara.

Avem un Parlament capturat. Nu avem niciun partid politic 100% democratic. În Parlament avem nişte SRL-uri, care acţionează aşa cum dictează deţinătorul ştampilei. Cheia succesului sunt partidele noi care se creează. Rămâne instituţia prezidenţială care a fost redusă la zero prin instrumentarul de care dispune.

Să nu fim naivi, ei n-o să renunţe. Ei n-o să plece de bunăvoie, prin procedură democratică. Trebuie să fim la limită, să depunem toată presiunea, să-i închidem în Parlament şi să nu plecăm de acolo până nu ies cu rezultatul de care avem noi nevoie.”